Kæmpe køer ved universitet, da testenhed kørte ud: Tests blev revet væk på en time

Region Midtjylland kører testenhed ud til Aarhus Universitet igen i morgen.

For at komme smittespredningen blandt de unge til livs, kørte Region Midtjylland to testenheder ud til Aarhus Universitet mandag morgen. (© Dr Østjylland)

Unge mellem 20-29 år har den seneste tid været i et lidt uønsket spotlight. I hvert fald er det den aldersgruppe, der har flest nye smittede med coronavirus.

Måske var det også grunden til, at der var run på, da der her til morgen blev kørt mobile testenheder ud til Aarhus Universitet.

Der blev åbnet for tests klokken 9 og allerede inden for den første time, efter de to testenheder åbnede, var alle tests revet væk.

Derfor måtte mange af dem, der ellers pænt havde stillet sig i kø, vente forgæves. Det gjaldt blandt andre Sofie Nielsen og Asta Laursen, der begge læser til sygeplejerske.

Sofie Nielsen (tv.) og Asta Laursen (th.) skal begge bruge en negativ test for at komme i praktik på sygehuset. (© Dr Østjylland)

- Det er superærgerligt, når nu man har taget tid ud af sin hverdag til at blive testet, for vi vil ikke gå rundt og smitte hinanden, siger Asta Laursen.

De går begge på Via University College i den anden ende af byen.

- Jeg har en smittet i klassen, så jeg er nær kontakt og synes derfor, det er relevant at blive testet. Jeg har allerede en negativ test, men ifølge anbefalingerne skal jeg gerne have to, fortsætter hun.

Skal testes før praktik

Både Asta Laursen og Sofie Nielsen er på vej i praktik på et sygehus, og de har brug for at blive testet.

- Vi skal i praktik i denne uge, men vi må ikke komme på sygehuset, før vi kan fremvise en negativ test. Så det går ud over uddannelsen.

I alt var der mulighed for at teste omkring 500 i dag, og den lægefaglige direktør for Præhospitalet i Region Midtjylland, Per Sabro Nielsen, er ikke overrasket over den store interesse for at blive testet.

Flere hundrede studerende havde taget opstilling for at blive testet mandag morgen. (© Dr Østjylland)

- Det er fuldstændig det samme, vi oplever, når vi sætter dem op i boligområder rundt omkring i Aarhus kommune, siger han.

På grund af den massive interesse kører regionen også en bil ud til universitetet igen i morgen, så omkring 250 personer kan blive testet.

Den lægefaglige direktør understreger, at de studerende også har andre muligheder for at blive testet.

- Man skal huske, at de stadig kan bestille tid til test på lige fod med alle andre borgere. Og så er det vigtigt at huske, at man ikke må erstatte det at blive testet med at holde afstand og spritte, siger han.

Asta Laursen har allerede været inde på coronaprøver.dk for at booke en tid til test. Men det har lange udsigter.

- Der er for lang ventetid. Der var op til fem dages ventetid, og det er simpelthen for lang tid at vente for vores vedkommende, siger hun.