Kampagne: Sædbank jagter nye studerende som donorer

Sædbanken Cryos lokker med en belønning på op til 6000 kroner om måneden.

Sæddonationer opbevares i store beholdere, hvor de holdes nedfrosne i flydende nitrogen. (Foto: Mads Nissen/ Panos Pictures © Scanpix)

Verdens største sædbank - Cryos i Aarhus - kører i øjeblikket en massiv kampagne for at kapre studerende som sæddonorer.

Når de nye studerende strømmer til Aarhus, bliver de på plakater og på anden vis gjort opmærksom på, at de kan tjene lige så meget, som de modtager i SU om måneden - cirka 6000 kroner - ganske enkelt ved at blive sæddonorer.

- Vi vil gerne gøre dem opmærksom på muligheden for at donere sæd og hjælpe de tusindvis af barnløse. Vi har stærkt brug for sæddonorer til at kunne hjælpe, siger vicedirektør Peter Reeslev fra Cryos.

Peter Reeslev understreger, at Cryos har læger og sygeplejersker til at vejlede nye donorer, og at der er en skrap udvælgelsesproces.

- Hvis de får indtryk af, at ansøgerne alene gør det for at tjene nogle nemme penge, så bliver de sorteret fra, siger han.

Måske er det også forklaringen på, hvorfor den nu 23-årige Laurits Holm endte med at få afslag på sin ansøgning om at blive sæddonor.

- Jeg kan få 300 kroner for at onanere, og det er noget, jeg alligevel gør herhjemme. Så kan jeg lige så godt gå derned og gøre det, synes jeg, siger han.

- Jeg ved godt, det kan virke lidt kynisk. Men jeg syntes egentlig bare: Det er sgu et fint tilbud.

Cryos annoncerer med, at man kan få op mod 6000 kroner om måneden ved at blive sæddonor, og sædbanken skal bruge mange forskellige typer donorer.

- Cryos har leveret til mere end 100 lande i hele verden, så vi har ret beset brug for alle typer og etniciteter, siger Peter Reeslev.

Omkring halvdelen af Cryos's omkring 800 sæddonorer er studerende.

Facebook
Twitter