Kaninkød hitter: Det giver comeback til Danmarks nationalkanin

En stigende efterspørgsel på kød fra kaniner får mange kaninavlere til at hoppe ud i en produktion.

Danmarks eneste nationalkanin, Hvid Land, har været næsten væk, men gør nu comeback pga. dens gode kød. (Foto: Tine Kortenbach © Danmarks Kaninavlerforening)

I denne weekend er Byhallen i Kolind fyldt med racehøns og racekaniner, når den årlige udstilling af hobbydyr bliver afholdt.

Men i år kommer der formentlig til at være lidt flere kaniner, end der plejer at være, og det er ikke race- eller kælekaniner, der får medlemstallet til at vokse.

Det er i stedet en stigende efterspørgsel på kød fra kaniner, som har fået mange avlere til at hoppe ud i at holde kaniner med henblik på at slagte dem.

Det fortæller landsformand i Danmarks Kaninavlerforening, Carsten Philipsen.

- Der er rigtig mange, der melder sig ind i vores forening ikke kun for at udstille deres kaniner, men for at producere deres eget kaninkød i baghaven, eller hvor man nu har sine kaninbure, så det er spændende, siger han.

Djurslands Kaninavlerforening fordoblede sidste år antallet af medlemmer – af samme grund, fortæller formand Torben Christensen.

- Kaninkød er jo det mest fedtfattige og mest kolesterolfattige kød, man kan få, så det er vældig sundt, siger han.

Danmarks nationalkanin gør comeback

Det, at flere vil holde kaniner med henblik på slagtning, har fået Danmarks eneste nationalkanin til at gøre comeback. Det er den fire-fem kilo tunge Hvid Land med røde øjne, der ellers har været næsten væk, men der er god grund til, at der er efterspørgsel på den netop nu, siger Carsten Philipsen.

- Den har den rigtige muskelsammensætning, den rigtige kødfylde. Det er en ægte og god slagtekaninrace, og så er den kendetegnet ved at være meget frugtbar og robust, får mange unger og er god til at passe ungerne, lyder det.

Facebook
Twitter