Kirketyveri: Hundelufter finder bunke af designerstole på p-plads

De fleste af de 143 stjålne Kaare Klint-stole er stadig ikke fundet.

Politiet har lagt følgende billede ud på Twitter af de fundne stole. (© Politi)

Østjyllands Politi har fået et mindre gennembrud i sagen om 143 Kaare Klint-stole, som blev stjålet fra Thorsager Kirke natten til i går.

Flere af stolene er nemlig fundet igen.

- En hundelufter fandt i dag en bunke af de stole, vi i går meldte stjålet fra en kirke i Thorsager. Stolene blev fundet på en p-plads på Storskovvej ved Ormslev, lyder det fra Østjyllands Politi på Twitter, hvor de efterlyser vidner, der kan have set noget ved p-pladsen.

Stolene, der blev stjålet fra Thorsager Kirke, er af modellen 'Kirkestolen', som er produceret i 1950’erne. De er udført i eg, lakeret brune med transparent lak og har lyse sæder i flettet papirgarn.

Det er denne type stol, Kaare Klints "Kirkestolen", der blev stjålet et stort parti af. (© Østjyllands Politi)

I en pressemeddelelse i går opfordrede politiet offentligheden til at være opmærksom.

- Det er et meget stort antal stole, der er stjålet, og som nu skal afsættes. Derfor vil vi meget gerne høre fra private eller professionelle forhandlere, som får tilbudt et parti af den type stole, sagde politikommissær i Østjyllands Politi Anders Schouby i forbindelse med tyveriet.

Ritzau talte i går med en talsmand for præsterne, som er rystede over tyveriet.

- Vi er rystede over, at det kan ske. Det er selvfølgelig et frygteligt syn at komme til en kirke, der er blevet ryddet i nattens løb. Der er mange følelser i det, fordi det er en kirke, der i de flestes øjne er et helligt og fredeligt sted.

- Man føler sig krænket og berørt. Man kan sige, at det jo kun er inventar, men samtidig er det en masse andet, fordi det involverer mennesker, der har været samlet i kirkerummet til vigtige personlige ting, sagde Morten Bay-Mortensen, der er kommunikationspræst i Nord- og Syddjurs Provstier og tilknyttet Thorsager Kirke.