Klasse fra Samsø hjemme igen fra Bruxelles

De 23 elever og tre lærere, der var af sted, tog i aftes med bus hjem fra en studietur.

Store smil og gensynsglæde på havnen i Hou, hvor eleverne ankom med bus onsdag morgen. (Foto: Katrine Bøjesen © Dr Østjylland)

23 elever og tre lærere fra Samsø Ungdomsskole er kommet tilbage til Østjylland, efter at de i aftes i al hast måtte forlade Bruxelles efter terrorangrebene.

Tirsdagen begyndte for dem med en tur til Europa-Parlamentet, men efter eksplosionerne i lufthavn og metro blev de fragtet til den danske ambassade i den belgiske hovedstad.

Her besluttede de at tage direkte hjem. Det var eleverne glade for, fortæller Stine Friis fra 8. klasse.

- Man bliver selvfølgelig bange og bekymret, men jeg synes, vi har været ved godt mod og været gode til at berolige og trøste hinanden, siger hun.

Derhjemme var bekymrede forældre, der først havde svært ved at komme i kontakt med børnene, fordi telefonnettet var så belastet, at de ikke kunne komme igennem, siger Stine Friis’ klassekammerat Mira Venø.

- Der har været mange bekymrede forældre og lærere, der skulle prøve at få fat i dem på alle mulige måder for at fortælle, at vi var i sikkerhed. Det var rigtig ubehageligt, siger hun.

Deres ungdomsskoleleder, Bo Steffensen, sagde inden ankomsten, at der er planlagt psykologhjælp til klassen efter påskeferien.

- Så laver vi en gruppesamtale med en psykolog, hvor de har mulighed for at snakke oplevelsen igennem.

Også en klasse fra Paderup Gymnasium ved Randers er på vej hjem fra Bruxelles med bus.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.