Knap så super sygehus: Fusioner og flytninger slider på arbejdsmiljøet

Mange sygeplejersker på Aarhus Universitetshospital føler sig presset i Bermuda-trekanten mellem flytning, fusion og besparelser.

Mange ansatte er lige flyttet fra kendte omgivelser, rutiner og vaner til det nye supersygehus i Skejby. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det koster på arbejdsmiljøet, når de store supersygehuse skal i drift.

Det mærker de på Aarhus Universitetshospital, hvor mange sygeplejersker er flyttet fra kendte omgivelser, rutiner og vaner til det nye sygehus i Skejby.

Samtidig er de fusioneret med andre afdelinger og fået helt nye arbejdsgange. Oven i det rammer besparelser.

intensivafdelingen genkender oversygeplejerske Anette Poulsen billedet.

- Vi ser en hverdag, hvor der sker mange ændringer, der er store fusioner, og vi har været igennem en del besparelser, der gør, at de forskellige afsnit er meget pressede, og det kan gøre sygeplejersker og andre utrygge, siger hun.

En hel række supersygehuse er på vej, men den giftige cocktail af fusioner, flytninger og besparelser tærer på sygeplejerskernes arbejdsmiljø. Nogle siger op, og de, der er tilbage, skal løbe ekstra stærkt.

- Nogle har svært ved at være på arbejde. De kigger ned i gulvet, når de går forbi deres koordinator. De magter det ikke, siger fællestillidsmand Susanne Diener.

- Kollegaerne løber hurtigt, og de løber hurtigere, end de har gjort før. Arbejdsvilkårene er presset maksimalt lige nu, siger hun.

Regionsformand erkender problemerne

Anders Kühnau (S) er som formand for Region Midtjylland den øverste politisk ansvarlige, og han er klar over, at der er et problem med arbejdsmiljøet.

- Det er en giftig cocktail med besparelser og flytninger på én gang. Det kan ikke gå fuldstændig smertefrit, og det var vi klar over, siger han til DR Østjylland.

For Anders Kühnau er det vigtigt, at patientsikkerheden er i orden, men det vil også kunne mærkes i sengene, at nogen afdelinger er hårdt belastede.

- Patienterne vil kunne opleve perioder på afdelinger, der er særligt pressede. Her vil man kunne opleve lidt længere ventetider, og det kan være ubehageligt. Det kan også være frustrerende for personalet, at de ikke føler, de kan leve op til den faglighed, de plejer at kunne, siger regionsrådsformanden.

Erfaringen skal bruges på andre supersygehuse

Regionen har forsøgt at lappe på det værste ved at fritage Aarhus Universitetshospital for en varslet besparelse på 42 millioner kroner.

- Vi har ikke mange penge i den regionale kasse. Den er tom, så vi har ikke råd til at hjælpe mere, end vi gør, og det er den helt store udfordring, siger Anders Kühnau.

Presset og det belastede arbejdsmiljø gør, at oversygeplejerske Anette Poulsen ser flere opsigelser end normalt, og hun betragter det som naturligt.

- Vi er i en tid, hvor det er muligt at søge nye job, siger hun.

- Sammen forsøger vi at løse de problematikker, der er, men det kræver et ekstra fokus på arbejdsmiljøet at sikre, at trivslen er i orden, samtidig med at vi laver de her ændringer, siger oversygeplejersken.

Regionsrådets formand siger, at erfaringerne fra Aarhus Universitetshospital kan og skal bruges, når de andre nye supersygehuse skal tages i brug i Gødstrup ved Herning, Odense og Aalborg.

- Alt det, vi kan lære af, skal vi gøre, men helt generelt tror jeg ikke, det er selve flytningen, man brokker sig over. Jeg tror mere, det er de økonomiske udfordringer, der også kendetegner resten af sundhedsvæsenet, og den kombination er rigtig svær, siger Anders Kühnau.