Kørelærerunion vil have højere straf for chikane af køreskoleelever

Venstre er positiv over for at skærpe sanktionerne, hvis man ikke viser hensyn til køreskoleelever.

Køreskoleleverne i skolevognene skal have lov til at lære at køre uden at blive chikaneret af andre bilister, mener politikere og kørelærere.

Du kender det måske? Utålmodigheden løber af med dig, når du holder bagved en skolevogn.

Det er et problem, mener Dansk Kørelærer-Union, der mener, at alt for mange bilister mister tålmodigheden med køreskoleelever. Derfor mener unionen, at der er brug for en lovstramning. Et forslag, som Venstres transportordfører bakker op om.

En undersøgelse fra Epinion lavet for Rådet for Sikker Trafik og Transport DTU viser, at hver tredje dansker har været udsat for vejvrede, hvor vi i trafikken raser ud på medtrafikanter.

Formand for kørelærerunionen René Arnt mener, at vejvreden også er et voksende problem mod køreskoleeleverne.

- De oplever at blive truet både verbalt og fysisk. Det udløser en yderligere nervøsitet fra elevernes side, siger han.

Derfor mener formanden, at der er brug for en lovstramning, så bilisterne skal tage større hensyn til køreskoleelever.

- Færdselsloven siger, at man skal være særligt hensynsfuld over for blandt andre børn i flok. Der kunne man indføje, at det øgede hensyn også gælder skolevogne, siger René Arnt.

18-årige Amalie har oplevet bilisternes vrede

En af de køreskoleelever, der har oplevet at blive udsat for vrede af hensynsløse bilister, er 18-årige Amalie Risager Aaby. Hun oplevede, at bilister kørte ind foran hende, da hun gik i stå i et kryds i Horsens.

- Man bliver da lidt nervøs, fordi nu var der pludselig biler over det hele, der skulle forbi. Og jeg holdt jo lidt i vejen. Men det gælder bare om at tage den med ro, siger hun.

Amalie Risager Aabys kørelærer Elsebeth Munch ser også flere og flere bilister, der smider hæmningerne over for køreskoleeleverne.

- Det gør de blandt andet ved at køre ud foran os uden at overholde deres vigepligt. De laver hasarderede overhalinger eller smider bilen ind foran os, fordi de bliver utålmodige og ikke har tid til at vente. Det sker hver dag, siger Elsebeth Munch.

Politikere uenige om løsning

Hos Venstre er transportordfører Kristian Pihl Lorentzen enig med Dansk Kørerlærer-Union i, at den dårlige opførsel blandt trafikanter skal have konsekvenser.

Han vil nu tage en snak med kørelærerunionen om mulighederne for det.

- Jeg glæder mig til at drøfte det med kørerlærernes organisationer i forhold til, om vi skal have skærpet bøden, hvis man opfører sig sådan, ligesom vi blandt andet har skærpet bøderne, hvis man kører hensynsløst forbi vejarbejdere. Det er et problem, vi skal have kigget på, slår han fast.

Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen er også bekendt med problemet. Han mener også, problemet skal løses – men han ser gerne, at det sker gennem mere oplysning, inden der laves yderligere lovgivning på området.

- Vi skal jo passe på, at vi ikke laver lovgivninger hele tiden. I sidste ende kan det godt blive en skærpelse af sanktionerne, men man kunne også starte med en kampagne eller appel til de erfarne bilister om at vise hensyn til de her køreskoleelever, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk