Køreskoleelev dumpede på grund af letbane - allerede før den er rigtig i drift

Aarhusianske kørelærere efterlyser mere information om den nye 50 ton tunge trafikant.

En ny letbane og nye kommende bilister er en svær kombination, der kræver ekstra opmærksomhed. (Foto: Aarhus Letbane © Aarhus Letbane)

En ny trafikant er begyndt at fylde på vejene i Aarhus - letbanen. Og den kan være en 50 ton tung overraskelse for andre trafikanter, blandt andet dem der er ved at tage kørekort.

Én er allerede dumpet sin køreprøve på grund af letbanen, og det er sket, inden den for alvor er begyndt at køre, fortæller Marianne Heimdal, formand for Aarhus Kørelærerforening.

Hun kritiserer Aarhus Letbane for ikke at informere godt nok om den nye østjyske trafikant.

- De har sat skilte op, hvor der står: "Pas på mig, jeg er ny i trafikken", men der har ikke været den store guidede vejledning til, hvordan man skal opføre sig, når man møder letbanen, mener hun.

Hun fortæller, at kørelærerne endnu ikke har undervist deres elever i, hvordan de skal forholde sig til letbanen, men at det bliver nødvendigt, når den fra september begynder at køre for alvor.

- Under opførelsen har der været små problemer, siger Marianne Heimdal, der altså har haft en elev, der er dumpet køreprøven på grund af et arbejdstog på skinnerne.

- Han kørte halvt ud i et kryds, hvor der ligger letbaneskinner, og så kom arbejdstoget, der dækkede lyssignalet, og dermed lavede han en krydsblokade og dumpede, fortæller kørelæreren.

Claus Rehfeld, direktør for Aarhus Letbane, mener, at selskabet og kommunen har informeret meget grundigt om letbanens tilstedeværelse i trafikken. Blandt andet gennem en kampagne og så er selskabet ved at sætte skilte op ved banen, fortæller han.

- Vi følger det rigtig tæt. Vi taler hele tiden med vores førere, der er ude at prøvekøre, og nævner de problemer, gør vi noget ved det. Når folkeskolernes ferie slutter, vil vi intensivere vores information, siger direktøren.