Kommune efterlyser borgere som føler sig dårligt behandlet af læge-firma

Randers Kommune frygter, at virksomheden Lægeservice - ejet af Vibeke Manniche - har lavet flere fejl i vurderingen af, om folk skal have kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension.

Virksomheden Lægeservice har lavet over 500 lægeskøn for Randers Kommune i sager om kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension. Kommunen annoncerer nu efter borgere, der føler sig dårligt behandlet af Lægeservice. (© Colourbox)

Randers Kommune vil nu annoncere efter borgere, der føler sig dårligt behandlet af lægekonsulentvirksomheden Lægeservice.

Det sker efter udbredt kritik af vurderingerne fra Lægeservice.

- Det er ikke andet end retfærdigt og rimeligt, at de gør det, siger  Knud Erik Laursen fra Randers.

Kommunen frygter flere fejlskøn

Han har sin egen læges og 4 speciallægeerklæringers ord for, at han ikke kan arbejde efter en arbejdsulykke.

Alligevel vurderede Lægeservice,  der er ejet af den kendte læge Vibeke Manniche, at han godt kunne arbejde, hvis han fik lidt hjælp.

Sagen gav mistanke om, at der var sket flere fejlvurderinger blandt de 523 lægeskøn i alt, som selskabet har udført for kommunen i sager om for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension.

Politiker:  Borgernes retssikkerhed er i fare

Så efter nytår vil man annoncere efter borgere, der har været i hænderne på Lægeservice.

- Det vil vi, fordi vi gerne vil have gennemgået, om der er nogle åbenlyst fejlagtige skøn, der har betydet, at borgernes retssikkerhed er bragt i fare, siger socialudvalgsformand Kasper Fuhr Christensen.

10 sager bliver sendt videre til Region Midtjyllands afdeling for Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering, og hvis der er mange fejl i dem, kan det betyde, at flere sager skal gennemgås.

Borger: Mange er blevet uretfærdigt behandlet

- Det vil betyde, at borgere, som for eksempel har fået afslag på en ydelse, de gerne ville have haft, måske alligevel kan få den ydelse, siger Kasper Fuhr Christensen.

Knud Erik Laursen mener, at der er flere sager som hans.

- De skal ikke stå tilbage, for alle er blevet uretfærdigt behandlet, hvis de har været den vej igennem, siger han.