Kommune giver elever i pengenød dispensation til at flyve med Ryanair

Situationen er et dilemma og vil blive drøftet principielt i den nye kommunalbestyrelse.

For to år siden vedtog mere end hver femte kommune, at de ikke vil lade deres ansatte flyve med Ryanair. (Foto: PAUL FAITH © Scanpix)

Forældrene til en 8. klasse i Grenaa har bedt politikerne i Norddjurs Kommune om lov til at flyve med Ryanair stik mod kommunens regler.

Skal eleverne flyve med et andet flyselskab, kan det nemlig ifølge forældrene blive så dyrt, at de ikke har penge nok til en studietur til London.

Derfor har kommunen nu besluttet at give klassen dispensation, fortæller borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Pedersen (S).

- Vi kunne også have sagt nej, men de har samlet penge ind til rejsen, og så vil vi ikke forhindre, at det kan lade sig gøre for dem, siger han.

For to år siden vedtog mere end hver femte kommune, at de ikke vil lade deres ansatte flyve med Ryanair, der ikke har indgået en dansk overenskomst. Kommunerne vil kun bruge flyselskaber, der lever op til kravene i Staten og Kommunernes Indkøbsservice.

I Staten og Kommunernes Indkøbsservice der er fastsat nogle krav, som handler om arbejdsklausuler og arbejdstagernes rettigheder, så de ansatte er sikret arbejdsvilkår, der ligner dem, der er i de lande, de opererer i.

Da der skal en lærer med på studieturen, var det ikke muligt for skoleklassen at flyve med Ryanair uden dispensation.

Dispensationen er et dilemma for kommunen, fortæller borgmesteren, der på spørgsmålet om, hvorvidt alle skoleklasser i kommunen nu kan få dispensation til at rejse med Ryanair, svarer:

- Vi skal da behandle alle lige, men jeg kan da godt betro jer, at den her situation skal vi have drøftet mere principielt, når den nye kommunalbestyrelse er samlet, siger Jan Petersen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.