Kommune giver grønt lys til forlystelsespark: Djurs Sommerland må nu udvide med hotel

Borgmester i Syddjurs Kommune og turistorganisation forventer flere turister.

Ifølge sommerlandsdirektøren vil planerne kunne trække flere gæster til parken og resten af Djursland.

En af Østjyllands allerstørste turistattraktioner har nu fået grønt lys til at vokse sig endnu større.

Syddjurs Kommune vendte onsdag tommelfingeren op til Djurs Sommerlands planer om at udvide forlystelsesparken og lave overnatningsfaciliteter.

Den nye lokalplan giver både mulighed for etablering af et feriecenter, campingplads, hotel, hyttter og spisesteder. Men i første omgang er der fokus på at lave hotelovernatning, oplyser Djurs Sommerland.

Henrik B. Nielsen, der er direktør i Djurs Sommerland, fortæller, at man ønsker at imødegå en efterspørgsel fra gæsterne.

- Vi oplever en stadig stigende interesse fra både danske og udenlandske turister for at bo i – eller umiddelbart nær – Djurs Sommerland, og det har vi hidtil ikke kunnet efterkomme, siger han.

Sidste år havde forlystelsesparken 818.000 gæster, og grænsen for, hvor mange flere parken kan tiltrække med det nuværende set-up, er efterhånden nået.

Derfor giver det mening at tænke overnatning ind i oplevelsen, mener direktøren.

- Det er et koncept, hvor man skal forestille sig, at man kan komme og bo ved siden af parken i tematiserede overnatningsfaciliteter, og her kigger vi i retning af pirattematiserede koncepter, siger han.

Borgmester og turistorganisation ser muligheder

Overnatningsmulighederne vil komme hele Djursland til gavn, vurderer Flemming Rasmussen, der er vicedirektør i Visitaarhus.

- Det giver et løft for hele området. Jeg tror, det vil tiltrække en ny type gæster, som vi ikke har i dag, som vælger at være en del af det tema, der er omkring Djurs Sommerland, siger han.

Også borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S), glæder sig. Han tror, overnatningsmulighederne vil føre til, at man kan holde lidt længere på gæsterne.

- Vi har en forhåbning om, at man - ikke blot i Syddjurs, men også i Norddjurs - kan få besøg af de mange turister på andre turistattraktioner som Fregatten Jylland, Kattegatcentret og Ebeltoft by, siger han.

Han frygter ikke, at det vil gå ud over andre turistudlejningsbureauer.

- Nej, vi har faktisk problemer med, at der er for få overnatningsmuligheder i Syddjurs, siger han.

Der går dog noget tid endnu, inden man kan bestille en sommerferie med overnatninger i Djurs Sommerland.

- Det er ikke noget, der kommer til at ske inden for de første to-tre år i hvert fald, lyder det fra sommerlandsdirektøren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk