Kommune raskmeldte gigtsyge Jesper: Ankestyrelse giver medhold i klagesag

Fem års kamp mod kommunen har sat sine spor i 39-årige Jesper Asserbo Rasmussen.

Jesper Asserbo Rasmussen har været sygemeldt i fem år med en gigtsygdom, som har gjort, at han kun har kunnet arbejde 17 timer om ugen. Men i sommer blev han raskmeldt af Syddjurs Kommune. (Foto: Heikki Yding © Dr Østjylland)

Kommunen må ikke erklære dig rask og parat til et fuldtidsarbejde, når lægen har konstateret kroniske ledsmerter og nedsat funktionsevne.

Den besked har Jesper Asserbo Rasmussen fra Mørke på Djursland nu fået fra Ankestyrelsen i en sag mellem den 39-årige maler og Syddjurs Kommune.

- Jeg er mega, mega glad over, at der endelig er nogen, som tror på mig, siger Jesper Asserbo Rasmussen.

Fagforeningen Krifa har hjulpet ham med klagen. Formand Søren Fibiger Olesen mener, at afgørelsen er én af mange, der viser, at loven er alt for uklar og skal strammes op.

- Uklarheden kan hverken kommunerne eller a-kasserne leve med, men slet ikke den enkelte borger, som er syg. Det er simpelthen et umenneskeligt pres at lægge på syge mennesker på den måde, siger han.

Presset har efter fem år i kommunens system sat sine spor i Jesper Asserbo Rasmussen.

- Jeg er vildt rystet, og jeg kan ikke finde ud af, hvilket ben, jeg skal stå på. Det har været en meget lang og hård proces for mig, siger han.

Ruster sig til ny omgang med kommunen

Syddjurs vil ikke kommentere på Jesper Asserbo Rasmussens sag, men chef for Erhverv og Beskæftigelse Mette Vestergaard Byskov forklarer, at når kommunen får en afgørelse fra Ankestyrelsen, ser den på, om den skal ændre noget i sine procedurer.

- Det giver naturligvis også anledning til, at vi tager en samtale med den borger, som sagen handler om. Vi drøfter, hvad der skal ske herfra, og det giver anledning til, at vi ændrer på selve sagens forløb.

Derfor ruster Jesper Asserbo Rasmussen sig nu til en ny omgang i tvisten med Syddjurs Kommune.

- Nu starter det hele jo med, at jeg skal til møde med dem igen, og de skal prøve at presse mig i det omfang, som de selv mener, er rimeligt. Jeg ved ikke, om jeg er 100 procent glad nu, men jeg er glad for, at jeg ikke er blevet tabt på gulvet og kan passe mig selv, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk