Kommunerne har ikke nyttejob på plads

Her fra nytår skal kommunerne kunne tilbyde nyttejobs til de ledige. Jobbene vil typisk dreje sig om rengøring og vedligehold, men det er ikke alle kommuner, som har jobbene på plads endnu.

Opsamling af affald i naturen. Det er nogle af de opgaver, som bare ligger og venter på at blive sat i værk som kommunale nyttejob. (Foto: Jan Skriver)

Et af kommunernes nytårsforsæt hedder nyttejob. Men her i årets første uge har flere jobcentre endnu ikke været helt parate til at drage nytte af - og være til nytte for - de arbejdsløse.

I Silkeborg er man således endnu nogle uger fra at holde første 'nyttejobsdag' forklarer Borgerservicechef, Michael Maaløe.   - Der er rigtig mange, der forestiller sig, at man kan kigge ud på gågaden og sige: "Her ligger jo masser af affald, kan de ikke bare samle det op?" Men så enkelt er det jo ikke, siger han.

Rengøring af gader og stræder

Rengøring af gader, stræder, parker, strande og sågar opsamling af hundelorte er ellers nogle af de ting, der har været nævnt i forbindelse med nyttejob.

Ifølge Michael Maaløe så er der endnu praktiske ting, der skal falde på plads, før de første arbejdsløse i Silkeborg kan få udleveret en affaldssæk.

- Der er jo en række regler for eksempel med hensyn til sikkerhedsudstyr. Man skal også have en affaldsspand, og der skal også være en bil, der kan køre affaldet væk, siger Michael Maaløe.

Horsens har administrative problemer

Også i Horsens går der endnu et par uger, før kommunens borgere kan glæde sig over nytteeffekten.

- Der er midlertidige problemer med det administrative omkring nyttejobbene, siger jobcentrets afdelingsleder Per Fjord og løfter sløret for nogle arbejdsopgaverne.   

- Det kan for eksempel være vedligehold af midtbyen. Det kan være vedligehold på vores strand og parkarealer og rådgivning om affaldssortering af affald, så vi er klar, siger han. 

I Silkeborg venter man, at ca. 50 personer skal i nyttejob i 2014, tallet er på 200 i Horsens og 675 i Aarhus. 

Facebook
Twitter