Konkurrent til tilbudsavisen: Ny app gør tilbud personlige på shoppeturen

App'en bruges af hver fjerde storcenter, og er nomineret til iværksætterprisen "Guldæg".

Det er den aarhusianske teknologvirksomhed Emplate, der står bag tilbuds-app'en (arkiv). (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

En ny app skal gøre det let for kunder i butikscentre at få netop de tilbud, som de helst vil have.

App'en giver kunderne personlige beskeder om tilbud direkte ind på telefonen - om der er billige sko eller en god pris på et tv.

Det er den aarhusianske teknologvirksomhed Emplate, der står bag tilbuds-app'en. Medstifter Simon Staack er ikke i tvivl om, at forbrugerne får noget ekstra ved at hente den ned.

- I stedet for at gætte på, hvad der er relevant for kunden, spørger vi jo i app’en, hvad det er for nogle butikker, kunden kan lide, og vi lader kunden selv kigge på tilbuddene, forklarer han.

Populær i Aarhus

Et af de steder kunderne møder den nye app, er i Storcenter Nord i Aarhus. Her er marketingansvarlig for Storcenter Nord Merete Lauridsen positiv over for det nye tilbud til deres kunder.

Det var netop muligheden for at give kunderne individuelle tilbud, der faldt i god jord hos Storcenter Nord, fortæller hun.

- Vi kunne godt tænke os at give vores kunder en digital mulighed for at opleve centret på en anden måde og opleve, hvad for nogle tilbud og nyheder, der er i vores butikker. Og først og fremmest også give vores butikker en mulighed for at markedsføre sig direkte til de kunder, der har valgt at downloade app’en, siger hun.

Omkring 5.000 af storcentrets kunder har hentet app'en, men for dem, som hellere vil have en god gammeldags tilbudsavis, er der stadig mulighed for det - af og til - lover Merete Lauridsen.

- Vi har den til de store salgsdage som ”Black Friday” for eksempel. Så helt død er den ikke, lyder det.

Hver fjerde storcenter bruger app'en

En fjerdedel af de danske storcentre har købt den nye app, som er nomineret til iværksætterprisen ”Guldæg”. Vinderen findes i eftermiddag, men Simon Staack tør ikke ikke helt håbe på en sejr.

- Vi har været nomineret til en pris tre gange, men vi har ikke vundet, så vi håber, fjerde gang er lykkens gang, siger han.

Ud over Emplate er også Welcomebob og OSSA nomineret til iværksætterprisen med henholdsvis et adgangssystem til etageboliger og det bærbare dropstativ: IV-GO.