Konstabel-formand: Hund må ikke koste bolig

Krigsveteranen Heine Knudsen og hans familie risikerer at blive smidt ud af deres lejlighed, fordi det ikke er tilladt at have hund. Nu opfordrer Hærens Konstabel- og Korporalforening til at give ham dispensation.

Servicehunde kan hjælpe krigsveteraner, der lider af PTSD, med at dæmpe angst- og raserianfald. (Foto: Jacob Hokland)

Psykisk syge krigsveteraner skal have lige så stor ret til hunde som blinde og andre med fysiske handicaps.

Det mener Hærens Konstabel- og Korporalforening.

Krigsveteranen Heine Knudsen og hans familie risikerer at blive smidt ud af deres lejlighed, fordi det ikke er tilladt at have hund.

Formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Vinther, undrer sig.

- Det her er endnu et eksempel på, at folk med psykiske lidelser meget ofte ikke ligestilles med folk med fysiske mén, siger han.

Angst og raseri

Efter tre missioner til Balkan har Heine Knudsen fra Silkeborg fået konstateret PTSD, der giver han anfald af angst og raseri.

Derfor fik han bevilliget en servicehund, fordi erfaringen viser, at en hund kan dæmpe anfaldene, men loven giver ikke boligforeningen AAB mulighed for at give psykisk syge dispensation til hunde.

Det kan blinde og andre fysisk handicappede ellers godt få.

Formand: Lav loven om

- Der er kun én vej frem her og det er naturligvis, at de bliver fuldt og helt ligestillet med folk med fysiske skader. Derfor er der ikke andet at gøre, end at denne her veteran får en dispensation i den konkrete situation, og så skal den her lov laves om. Det kan kun gå for langsomt, siger Flemming Vinther.

Ifølge Midtjyllands Avis kan Heine Knudsen få lov at blive boende, hvis der er flertal for det blandt beboerne i afdelingen, så det håber Heine Knudsen nu på, men samtidig ønsker han at få ændret loven.