Kræftens Bekæmpelse: Idrætsklubber skal holde unge fra cigaretterne

Kollegier, gymnasier og kommuner bliver røgfrie. Nu hopper idrætsklubberne også med på kampagnen for at holde unge fra smøgerne.

Unge med smøger skal være fortid. Og så skal cigaretterne også væk i idrætsklubberne, der skal være med til at sikre en røgfri generation om 12 år, mener Kræftens Bekæmpelse. Blandt andre Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold har meldt sig som partner.(ARKIVFOTO) (Foto: MARIA HEDEGAARD © Scanpix)

Hver dag - det vil sige også i dag - begynder 40 unge at ryge.

Men der er faktisk godt gang i en modtrend, der vil forsøge at få færre unge til at begynde at ryge.

Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens kampagneRøgfri Fremtid oplever for tiden stor opbakning fra både gymnasier, kommuner og supermarkedskæder – og nu også idrætsklubber.

- Vi ser en bevægelse, hvor det ikke kun er os, der har snøren ude efter de unge, men også nogen, som rigtig gerne vil være partner, fordi de kan se, at det kan gøre en forskel at være med i kampagnen, siger Bjørn Ruben Pedersen, specialkonsulent hos Kræftens Bekæmpelse i Midtjylland.

Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold er en af dem, som har meldt sig under fanerne.

Netop idræt og kultur ser Bjørn Ruben Pedersen store muligheder i:

- Det er netop her, hvor vi ser rigtig mange børn og unge i hverdagen. Derfor er det rigtig vigtigt, at de også støtter op og går ind som partnere. Det er her, hvor vi virkelig kan gøre en forskel, siger Bjørn Ruben Pedersen.

Jesper Schou, administrerende direktør for Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold, er glad for det nye partnerskab.

- For Bjerringbro-Silkeborg er et partnerskab helt naturligt, da vi som eliteklub ønsker at være et godt forbillede og spillerne gode rollemodeller for børn og unge i Danmark, siger han i en pressemeddelelse.

Udover partnerskaber i kampagnen med kommuner, gymnasier og altså en håndboldklub er også supermarkedskæden Salling Group og festivalerne Strøm og Roskilde Festival gået ind i kampagnen Røgfri Fremtid.

I forlængelse af regeringens kræftplan har Kræftens Bekæmpelse pg Trygfonden en ambition om et røgfrit Danmark i 2030, hvor ingen børn og unge ryger, og hvor færre end fem procent af den voksne befolkning ryger.

Facebook
Twitter