Kræftramte børn får hjælp mod angst og ensomhed

Efter irsk forbillede arrangerer lægestuderende teenagercamps for kræftramte børn.

Efter selve behandlingen følger ofte problemer med angst og manglende selvværd for kræftsyge børn. (Foto: © Gyrithe Lemche, Børnecancerfonden)

En teenagercamp skal hjælpe kræftramte børn fri af den angst og stress, som ofte følger efter sygdommen.

To aarhusianske lægestuderende har besluttet at støtte de syge børn i at få selvværdsfølelsen tilbage og vende tilbage til en dagligdag med venner, sport og skolegang.

For meget forældre - for lidt venner

- Når man får konstateret kræft, går alt op i sygdom. Man er isoleret fra sine venner og alt det andet, som vi normalt tager for givet. Man er lidt for meget sammen med sine forældre, og man kan have svært ved at snakke med andre unge, fortæller Rasmus Thøger Christensen, der selv havde kræft som barn og helt ung:

- Med vores camps vil vi gerne hjælpe dem til at få selvstændigheden tilbage.

Han havde glæde af at komme på en camp i Irland, hvor medarbejderne gav ham de nødvendige skub for at komme videre efter sygdommen.

- Det var de ti fedeste dage, jeg nogensinde har haft, og den oplevelse vil vi gerne give videre til andre, siger Rasmus Thøger Christensen.

Senere camps for familierne

På camp'ene vil frivillige arbejde med terapeutisk rehabilitering, der består af fire faser: Børnene bliver udfordret, får succesoplevelser, reflekterer over situationen og opdager nye sider ved sig selv.

Den første camp, der er sponseret af Børnecancerfonden, begynder i næste uge ved Ribe, og her er 20 børn tilmeldt. Senere håber initiativtagerne at arrangere camps også for søskende og forældre til kræftramte børn.

Læs mere om Børnecancerfonden her og om Rasmus Thøger Christensens projekt på Facebook.