Kræftramte John slingrer som en sømand: Ridetræning hjælper på balancen

I Favrskov Kommune får en gruppe kræftramte hver anden uge en ridetur.

John er kræftramt og får stor gavn af tiden på hesten til træningen i Favrskov

Duften af fugtigt græs, fuglene, der kvidrer og den velkendte rolige lyd af hestehove styrker krop og sjæl efter sygdom.

Det mener de i Favrskov Kommune, hvor Kræftens Bekæmpelse som noget nyt tilbyder kræftramte træning på hesteryg.

Ifølge lokalformand Ellen Rasmussen får deltagerne en masse ud af det.

- Vi tænkte, det kunne være rigtigt godt at være ude i naturen og være sammen med dyrene. Jeg har snakket med nogle af dem, og de er glade for det, siger hun.

Både fysisk og mental glæde

En af de faste deltagere på rideholdet er John Steen, der kæmper med kræft og en blodprop. Som kræftpatient i Favrskov Kommune får han hver anden uge en time på ryggen af en islænderhest sammen med en håndfuld andre kræftramte.

- Samtidig med canceren blev jeg ramt af en blodprop i hjernen. Jeg går næsten som en sømand til daglig, men jeg kan mærke, at i timerne efter eller dagen derpå (efter ridning, red.) går det meget bedre med at gå, forklarer John Steen.

John og de øvrige kræftramte på holdet har kun en gang tilbage på hesteryggen, før projektet er slut for denne gang. (© Dr Østjylland)

Instruktøren på rideholdet er Dorte Præstholm Schneider, der ejer rideskolen Skovfryd i Hadsten. Hun mener, at kræftramte kan få en masse ud af samværet med de store dyr.

- At give nogle mennesker, der har det svært, et pusterum, hvor de får noget positiv energi ved at være sammen med en hest.

Mens hestene arbejder sig frem, arbejder rytterne i sadlen på at styrke hele kroppen.

- Mange af dem er svækkede fysisk efter et længere sygdomsforløb. Så det er vigtigt at få styrket rygmuskler, mavemuskler og i det hele taget velværet, siger Dorte Præstholm Schneider.

Håbet er flere hold

John Steen og de øvrige deltagere er det første hold i Favrskov, der har fået denne mulighed af Kræftens Bekæmpelse, og de får i alt fire ture til hest.

- Det har været et rigtigt godt forløb. Derfor er det også ærgerligt, at det er slut allerede næste gang, men hvis tilbuddet kommer igen, siger jeg ja. Jeg kan kun anbefale det til andre, siger han.

Kræftens Bekæmpelse i Favrskov vil efter succesen med det første hold se, om de kan lave et hold igen til efteråret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter