Krydstogtturisterne har fået øje på Aarhus

Aarhus får besøg af 70.000 krydstogtgæster i år. Det er ti gange så mange som for seks år siden

Krydstogtskibet Costa Favolosa med omkring 3.000 tyske, italienske, franske og spanske turister ombord lagde til kaj i Aarhus i morges. (Foto: Dr Østjylland)

Tusindvis af turister kommer sejlende til Aarhus i år.

30 krydstogt-skibe med i alt 70.000 passagerer har meldt deres ankomst, og 3.000 af dem kom i dag med årets største skib Costa Favolosa.

I 2010 kom der kun to krydstogskibe til Aarhus Havn, og det betød, at man måtte starte forfra, siger direktør Peer Kristensen fra turistorganisationen VisitAarhus.

De havde nemlig valget mellem at lukke for krydstogtskibe eller gøre noget ekstra.

- Aarhus Havn har investeret i en helt ny kaj, i velkomstfaciliteter til gæsterne og arealer til busser, som skal transportere gæsterne ud til blandt andet Moesgaard Museum, Den Gamle By og Kunstmuseet Aros, siger Peer Kristensen.

Man gik også i gang med at opbygge Aarhus' brand.

- Det nytter jo ikke, at krydstogt-rederierne spørger om, hvad Aarhus er. Så den internationale profilering, der blev sat i gang for fire år siden af Aarhus som turistby, er en del af denne krydstogt-satsning, fortæller turistdirektøren.

Gæsterne lægger to millioner kroner i byen på mindre end én dag.

- Der er virkelig mange penge i krydstogt. Mange flere end i andre endags-turister. For deres vigtigste mål, når de forlader skibet, er at være forbruger. De vil ud og opleve noget og bruge de penge, de har taget med på ferie, siger han.

Næste år kommer mindst 80.000 krydstogtgæster til Aarhus, garanterer turistdirektøren.

København er dog fortsat den suverænt største krydstogt-magnet i Danmark med forventet 740.000 gæster i år.

Facebook
Twitter