Kühnau forsvarer gyldent håndtryk: Det er et job, man kan miste fra den ene dag til den anden

Region Midtjyllands eksdirektør får 4,8 mio. efter sin fratræden. Dybt urimeligt, mener arbejdsmarkedsforsker.

Gyldne håndtryk til regionsdirektører er nødvendige og fastsat i overenskomsten, siger regionsrådets formand, Anders Kühnau. Men det er myter, der holder høje vederlag og gyldne håndtryk i live, mener arbejdsmarkedsforsker. (ARKIVFOTO) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Region Midtjyllands gyldne håndtryk til den tidligere regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen løber op i næsten 4,8 millioner kroner.

Men de vilkår er fastsat i regionernes overenskomst, og derfor er der ingen vej udenom, når en regionsdirektør mister jobbet, siger regionsrådets formand, Anders Kühnau (S).

Han forsvarer også, at regionens øverste embedsmand skal have en aftale, der sikrer ham økonomisk, hvis han mister jobbet.

- Jeg synes, at det er i orden, når man er på allerhøjeste niveau, som her en regionsdirektørstilling, hvor man er øverste ansvarlige for næsten 27.000 medarbejdere, siger Anders Kühnau.

Vilkår bestemt i overenskomst

Anders Kühnau peger på, at direktørkontraktens vilkår er aftalt i den centrale overenskomst med de regionsansatte.

- Man har lavet en overenskomst, der siger, at det her er et svært og krævende job, og derfor skal man også være indstillet på, at man fra den ene dag til den anden kan miste sit job, hvis politikerne ikke længere har tillid til én, siger han.

- Der er en stor risiko og et stort ansvar i jobbet, og når man fratræder, påkalder det stor offentlig opmærksomhed, og det er noget, mange ville ønske sig at være foruden. Det afspejler sig i det høje lønniveau og i de overenskomstmæssige vilkår i de kontrakter, vi indgår med regionsdirektører, siger han.

Men der er ingen gode grunde til, at det skal koste skatteyderne store millionbeløb at sige farvel til offentlige chefer som regionsdirektører. Det mener arbejdsmarkedsforsker og professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet, der tager afstand fra de gyldne håndtryk til offentlige topledere.

Han mener nemlig ikke, at topchefer løber en større risiko for at blive fyret end almindelige lønmodtagere.

- Næ, det er faktisk omvendt. Det her er et ekstremt eksempel, hvor der er truffet nogle dispositioner fra hr. Madsens side, som var totalt ud af trit med, hvad man skal gøre som regionsdirektør. Derfor måtte han selvfølgelig afvikles, siger han.

Topchefer sidder sikkert

Men generelt sidder de offentlige topchefer ganske fast i sadlen, mener Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

- Det er jo ikke sådan, at 98 kommuner skifter kommunaldirektør hvert år. Typisk sidder de seks år på en åremålskontrakt. Og så fortsætter de i deres stilling og får en masse penge, fordi det står der i deres kontrakt, at de skal.

Det er de såkaldte fastholdelsesbonusser.

- Det synes jeg også er urimeligt, i og med at de ikke har den usikkerhed i ansættelsen, som almindelige mennesker har, siger Henning Jørgensen.

Henning Jørgensen afviser, at de favorable vilkår er nødvendige for at få kvalificerede kandidater til at søge.

- Det er der ikke empirisk basis for at hævde. Det er faktisk en myte. Der er masser, der søger de stillinger, der opslås. Og mange, der har kvalitet og kompetence til at bestride de job. Så der er en stor konkurrence om at få de job, argumenterer Henning Jørgensen.

- Der er mange myter, der holder de høje vederlag og gyldne håndtryk i live, så vi skal dræbe de myter, siger han.

Facebook
Twitter