Kulturminister: Grand Prix samler nationen og skader ingen

Bertel Haarder lægger vægt på Melodi Grand Prix’et som samlende kulturbegivenhed i Danmark

Kulturminister Bertel Haarder(V) har en svaghed for Emmelie de Forests internationale vindersang Only Teardrops. (Foto: Jens Astrup © Scanpix)

Melodi Grand Prix samler danskerne. Også kulturminister Bertel Haarder (V), der har tænkt sig at finde en måde at følge med i grandprix’et i Horsens på lørdag, selvom han befinder sig i Hamborg.

- Jeg har altid elsket at gætte på hvem, der vinder, siger Bertel Haarder.

At Melodi Grand Prix'et er lutter lette popsange, skræmmer ikke kulturministeren:

- Vi skal også have noget at danse efter, når der er fest. Der er intet farligt ved grand prix-musikken, og man bliver i godt humør.

Bertel Haarder lægger vægt på Melodi Grand Prix'et som en samlende kulturbegivenhed i Danmark.

- At vi fik en kæmpefest med det internationale grand prix i Danmark var i sig selv en oplevelse, der samlede nationen, mener kulturministeren.

- At vi siden blev samlet i kritik over overskridelser og ærgrelse over, at det ikke blev lagt i Herning, så det gav overskud - det er en anden sag, tilføjer han.

Bertel Haarder mener, at det er vigtigt at holde fast i traditionen. Ikke mindst fordi Melodi Grand Prix også samler Europa, så vi lytter til andre landes popsange:

- Nogen af melodierne dør heldigvis med det samme. Til gengæld er der andre, der lever, og Only Teardrops (Emmelie de Forests europæiske vindermelodi, red.) synes jeg virkelig, var en fornøjelse og en god tilføjelse til dansk underholdningskultur.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.