Kun få skolebestyrelser åbner for virksomheder og foreninger

Lokale virksomheder og foreninger kan få en plads i skolebestyrelsen. Men det bliver kun brugt på syv ud af 50 skoler i Aarhus.

På Skåde Skole i Højbjerg - hvor man her fejrer første skoledag for de nye elever - har man taget den lokale idrætsforening med i skolebestyrelsen. (© DR)

Kun ganske få skolebestyrelser har brugt den nye skolereform til at lukke de lokale foreninger og virksomheder indenfor.

En undersøgelse fra Aarhus viser, at kun syv ud af 50 folkeskoler har benyttet sig af den nye mulighed.

Det er ellers en god idé, mener en af dem, der har prøvet det.

Formand: En fordel at få andre med

- Det kan jeg kun anbefale. Vi er glade for det, siger Karen Radmer, der er formand for skolebestyrelsen på Bavnehøj Skole i Hasselager.

Siden sommerferien har hun haft et ekstra medlem af bestyrelsen, nemlig formanden for Kolt-Hasselager Fællesråd.

- Det er en fordel i forhold til, at vi er ved at lave et kombi-bibliotek og medborgercenter på Bavnehøj Skole, hvor det er væsentligt at inddrage mange foreninger, siger hun.

Kun syv ud af 50 skoler lukker andre ind

Siden sidste år har skolerne haft mulighed for at få én eller flere eksterne repræsentanter i skolebestyrelsen, men en undersøgelse viser, at kun syv ud af 50 skoler har brugt muligheden.

Formanden Kolt-Hasselager Fællesråd, Klaus Jacobsen, er glad for at sidde med i skolebestyrelsen for Bavnehøj Skole.

- Det kunne være fint, hvis vi kunne komme tættere på hinanden, for i sådan et samfund som Kolt-Hasselager er skolen en stor del, siger han.

Idrætsforening i bestyrelsen

På Skåde Skole har skolebestyrelsen givet en plads til Skåde Idrætsforening og på Bavnehøj Skole er der plads til endnu en stol omkring bordet.

- Og der har vi tænkt på det lokale erhvervsliv eller det lokale uddannelsesmiljø, siger Karen Radmer.