Kvinde bad om mad på facebook

22-årig kvinde fra Randers frygtede det værste, men oplevede stor hjælpsomhed, da hun udstillede sin fattigdom på facebook.

En kvnde fra Randers skrev på facebook, at hun ikke havde penge til mad. Efter hun havde gjort det, var der mange, der ville hjælpe. (Modelfoto) (Foto: Colourbox © Colourbox)

Facebook kan bruges til mange ting, også til at få noget at spise når pengene ikke rækker.

Flere er begyndt at bruge facebook-siden "Facebook Randers" til at søge efter mad.

Der er ofte en grov tone på facebook-siden, men der er også mange af medlemmerne, der er hjælpsomme.

Med bævende hjerte

Det oplevede Mai, der ikke ønsker sit efternavn frem.

Hun bad i mandags om hjælp til at få noget at spise, fordi hun ikke har fået udbetalt så mange penge i denne måned, som hun havde forventet. 

- Jeg tænkte, nu prøver jeg. Jeg havde egentlig en forventning om negative reaktioner, siger den 22-årige kvinde til P4 Østjylland.

Men det gik lige omvendt.

- Nogen ville overføre penge, andre ville give mig mad. Nogen ville endda bringe maden, mens jeg selv har hentet andre steder. Det var mest frostvarer og tørre ting, som knækbrød, jeg fik, fortæller Mai.

Vi dropper den hårde tone og hjælper

Det var grænseoverskridende, men den store hjælpsomhed har overvældet Mai.

Sociolog og lektor ved Aalborg Universitet Morten Ejrnæs mener, at medlemmerne af "facebook Randers" dropper den hårde tone, når det kommer til problematikker, de selv kan sætte sig ind i.

 - Så forstår man, at den situation kan overgå os alle sammen, og så er man villig til at hjælpe hinanden, siger Morten Ejrnæs.