Lægestuderende kan nu satse på medicinalindustrien

Snart skal lægestuderende ikke kun lære, hvordan man behandler patienter på et sygehus.

Flere lægestuderende skal få øjnene op for en karriere i erhvervslivet. (Foto: Katrine Damkjær © Scanpix)

Medicinalindustrien er på udkig efter flere hvide kitler, og derfor skal fremtidens læger have mulighed for at føje erhvervsrettede fag til lægestudiet.

Det mener man på Aarhus Universitet, som nu vil lave et talentspor for medicinstuderende målrettet en karriere i lægemiddelindustrien.

Aarhus Universitets sundhedsdekan Allan Flyvbjerg oplever, at der er stor efterspørgsel fra erhvervslivet på de lægelige kandidater.

- Det har gjort, at vi også vil prøve at lade de lægestuderende få øjnene op for, at erhvervslivet også er en god karrierevej, siger han.

Fra om et år skal de studerende derfor kunne supplere det medicinske pensum med valgfag og kurser i for eksempel forretningsmodeller, entreprenørskab og innovation.

Initiativet er en god ide, mener Ida Sofie Jensen, der er koncernchef i Lif - Brancheforeningen for lægemiddelvirksomheder i Danmark.

-I dag oplever vi, at de lægestuderende først meget sent i deres karriere opdager, at der er andre steder at blive ansat i end det offentlige sundhedsvæsen, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk