Lægestuderende opfandt symaskine til sår: Nu skal den bruges over hele verden

Et globalt veterinærfirma vil bruge maskinen på dyr.

Christine Aarenstrup Daugaard er medicinstuderende og medopfinder af en lille symaskine, der skal gøre det hurtigere at sy sår sammen. (Foto: Flemming Nielsen © Dr Østjylland)

En symaskine, der både kan sy sår sammen hurtigt og minimere risikoen for stikuheld, er nu på vej til at blive brugt internationalt.

Den lille håndholdte symaskine 'Stitcher' blev opfundet af to medicinstuderende fra Aarhus sidste år. Under deres praktikforløb på et sygehus opdagede de et behov for at gøre det hurtigere og sikrere at sy sting på patienter.

Nu har de to medicinstuderende bag opfindelsen, Christine Aarenstrup Daugaard og Mads Esmann, indgået en kontrakt med et globalt, amerikansk veterinærfirma, der hedder Kruuse, om at få udviklet en symaskine, der kan bruges på dyr.

Se her, hvordan symaskinen virker.

- Det betyder rigtig meget for os. Det betyder, at man anerkender vores produkt og vores idé, når det her globale firma har sagt ja til en lille startup som os, og det betyder meget for den videre udvikling, siger Christine Aarenstrup Daugaard.

Vil bruge symaskine på mennesker om få år

Aarhus Universitet træner bevidst de studerende på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i at tænke kreativt og ud af boksen, og det var da også på et innovationskursus på studiet, at ideen til den lille symaskine opstod.

Derfra opfandt de to studerende en model og lavede en prototype, og derfor betyder det også meget at se ens idé blive realiseret, fortæller den stolte medicinstuderende.

- Det er sindssygt fedt og vigtigt, at vi har nogle eksperter på dyreområdet med på at udvikle det, siger Christine Aarenstrup Daugaard.

De to iværksættere og det verdensomspændende firma begyndte at tale sammen sidste efterår, og siden sommer har de samarbejdet om at få symaskinen udviklet og gjort klar til dyr i starten af 2021.

Håbet er på sigt, at den også skal bruges på mennesker, fortæller Christine Aarenstrup Daugaard.

- Det håber vi, at vi kan i 2023, siger hun.

De to opfindere læser fortsat til læge, og derfor er der også meget, der skal gå op i en højere enhed, når man skal balancere studie og iværksætteri, fortæller Christine Aarenstrup Daugaard.

- Det holder lidt hårdt en gang imellem. Man har en forstående læsemakker, og så har vi noget, der hedder AU Iværksætter, der kan hjælpe med at søge dispensationer i forhold til, at man eksempelvis får et klinikophold i nærheden, og så sover man ikke så meget, siger hun.

FacebookTwitter