Lægestuderende vil beholde vikariater

Lægestuderende ved Aarhus Universitet savner muligheden for at tage vikariater på sygehusene.

De lægestuderende savner det ansvar og den patientkontakt, som de har fået gennem vikariaterne.

De lægestuderende på Aarhus Universitet er kede af, at det er blevet næsten umuligt at tage et lægevikariat i studietiden.

Det skyldes fremdriftsreformen, der belønner universitetet, når de studerende gennemfører på normeret tid.

- Lægevikariaterne er med til at forme os til at blive bedre læger, siger Sandra Langsted, der er formand for de lægestuderendes forening - FADL - i Aarhus. Vikariaterne giver nemlig et godt indblik i virkeligheden.

- Som lægevikar får man et ansvar og patientkontakt, og det har vi mistet, siger hun.

Studerende: Sygehusene sparer penge

Allan Flyvbjerg, der er sundhedsdekan, siger at uddannelsen er tilrettelagt, så man er i kontakt med patienter i alle semestre i den sidste del af uddannelsen.

- Vi mener, at det er bedre på den måde, og vi har også hørt, at der er nogle lægevikarer, der ikke får den støtte, der skal til, siger han.

De studerende prøver at finde smuthuller og dele vikariater, så studiet stadig kan følges på fuld tid. For Sandra Langsted mener, at lægevikariaterne er en gevinst for sygehusene.

- Hvis det ikke var for os studerende, så skulle stillingerne jo besættes af en speciallæge, så sygehusene sparer jo også penge ved at bruge lægestuderende, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.