Læs med dit barn - det betaler sig

Forskning viser, at forældres læsestøtte svarer til fire timers ekstra danskundervisning om ugen.

Børn læser bedre, hvis deres forældre hjælper dem med læsningen (arkivfoto). (Foto: Skovdal & Skovdal/colourbox.com © /colourbox.com)

En undersøgelse af 1500 aarhusianske elever i 2. og 3. klasse viser, at der virkelig er noget at hente, når de voksne inddrages i at hjælpe og støtte børnene i læsning.

Effekten af at involvere forældrene svarer til to voksne i klassen eller fire timers ekstra danskundervisning om ugen i fire måneder i 4. klasse.

Det viser forskningsprojektet READ, som Børn og Unge i Aarhus Kommune har gennemført i samarbejde med TrygFondens Børneforskningscenter ved Aarhus Universitet og VIA University College.

Projektleder i Aarhus Kommune Tine Nørregaard er overrasket over resultatet.

- Det er ikke nyt, at vi siger til forældre, at det er en god idé at læse med barnet i tyve minutter hver dag. Men jeg er overrasket over, at det har så stor en betydning, siger hun.

Det er ikke så vigtigt at børnene læser korrekt - man må altså ikke rette på børnene, hvis de læser forkert. Det er andre ting, som er vigtige.

- Deres barn skal opmuntres til at blive glad for at læse og forstå det, de læser. Det er det, der er væsentligt, siger Tine Nørgaard.