Leif lejer børnenes gamle værelser ud: Håber nyt samarbejde gør Airbnb mere legitim

Visitaarhus og Airbnb vil samarbejde om at øge turismen .

Det er godt nyt, at den private udlejningsportal Airbnb nu har indgået et samarbejde med den officielle turistorganisation i Aarhus, Visitaarhus.

Det mener Leif Andersson fra Aarhus, der selv er flittig udlejer af værelser via Airbnb.

- Jeg synes, det er en kanon løsning. Det gør også Airbnb lidt mere legitim, siger han.

VisitAarhus og Airbnb vil fremover samarbejde om at øge turismen og promovere Aarhus som en attraktiv rejsedestination. Det betyder, at Airbnb bliver en del af Visitaarhus på lige fod med andre partnere som eksempelvis byens hoteller.

62-årige Leif Andersson har gennem to år udlejet to værelser i kælderen ud til blandt andet håndværkere, studerende og turister i længere perioder ad gangen. Han anslår, at han sidste år lejede værelser ud i omkring 100 dage.

Han nyder, at der er liv i huset, efter at børnene er flyttet ud.

- Jeg synes, det er hyggeligt at have gæster fra hele verden boende. Det er noget andet end at bo på hotel, synes jeg. Det har en anden kvalitet, siger han.

Politikere regulerede Airbnb-udlejning sidste år

Airbnb har ellers ikke været lige populær hos alle, og sidste år indgik regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale en aftale, der satte loft over, hvor mange dage private må udleje deres boliger gennem Airbnb.

Samtidig indgik skatteministeren og Airbnb en aftale om automatisk indberetning af lejeindtægter for danske udlejere.

Med det nye samarbejde føler Leif Andersson, at han fremover kan være stolt, når han lejer værelserne ud.

- Det har lidt under, at det har været lidt suspekt i nogens øjne, så det bliver mere legitimt, og jeg kan godt lide den måde, man med Airbnb deler ressourcer på, siger han.

Leif Andersson er klar til at blive Aarhus-ambassadør

Aftalen mellem Visitaarhus og Airbnb betyder, at udlejningsportalen betaler til fællesskabet og samtidig også forpligter sig til at dele data med Visitaarhus om, hvem der besøger byen, hvor længe de opholder sig og så videre.

Modsat får Airbnb mulighed for at nyde godt af Visitaarhus’ platforme og bliver en del af turistorganisationens promovering af byen udadtil.

Desuden tilbyder Visitaarhus at uddanne Airbnb-udlejerne til ”Aarhus-ambassadører” på samme måde, som også eksempelvis hotelpersonale uddannes, så de kan være med til at promovere byen. Noget, Leif Andersson gerne ser sig selv som.

- Når de kommer her, vil jeg gerne fortælle dem om byen, og om hvad de kan opleve her. Jeg føler mig som en repræsentant for byen, siger han.

Han håber, han omvendt også kan give noget tilbage til byen.

- Det kan være, Visitaarhus også kan lære noget af os; den vej kan det jo også gå, siger han.

Facebook
Twitter