Lej bil i Tyskland og spar en tusse

En bilferie sydpå kan blive meget billigere, hvis man lejer syd for grænsen i stedet for at køre i egen bil, viser beregninger fra FDM.

Prop din lille hverdags-bil med mand, kone, børn, bagage og ski. Overlev presset til I når grænsen til Tyskland og skift så her til en tysk luksus-lejebil.

Det er er ikke alene god komfort i, der er også gode penge at spare.

- Det er ingen hemmelighed, at biler i Tyskland er billigere på grund af lavere afgifter. Men at priserne er så lave, er alligevel overraskende, fortæller forbrugerøkonom i FDM Allan Skytte Christensen, der har regnet på, hvad det koster at leje bil i Tyskland til ferien sydpå.

Kør langt og stort

Og turen bliver billigere jo længere man skal, og jo dyrere en lejebil man finder.

Du kan foreksempel køre til Flensborg, parkere din bil, og køre videre i en dejlig stor Passat til 1951 kroner for en uge - med frie kilometer og med de lovpligtige forsikringer.

- Der er simpelthen nogle omkostninger forbundet med at bruge sin egen bil, som er højere end prisen for at leje en anden i Tyskland, siger forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen.

En god forretning

Og det kan bilejer, og bil-lejer, Ulrik Vestergaard fra Aarhus skrive under på. Han har lejet bil i Tyskland og fortsat sydpå på ti forskellige ture.

- Jeg har flere gange brugt det til at køre på vinterferie i Uge syv, altså omkring 1300 kilometer fra grænsen. Vi har både prøvet at leje vores egen personbil, og at leje en minibus og køre med vores venner.

Og det er hyggeligt og komfortabelt, men samtidig også billigere end at køre i sin egen bil, har Ulrik Vestergaard fundet ud af.

- Jeg er lidt af en regnesarks-haj, så jeg har regnet ud, at min egen bil koster to kroner per kilometer at køre i, og der vinder lejebilen over min egen.

Husk forsikringen

Faktisk har FDM ikke ekspemler på egentlige faldgruber ved at leje bil i Tyskland, men forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen anbefaler dog et par gode råd.

- Du skal være opmærksom på det praktiske. Altså hvor skal din egen bil parkeres i Tyskland, og om du er ordentligt forsikret og den slags.

Heller ikke den erfarne Tysklands-bil-lejer Ulrik Vestergaard har oplevet problemer ved at leje på den anden side af grænsen, så hans råd lyder: Book i god tid.

- Så bliver det nemlig billigere, ligesom med flybilleter. Jo før man booker, jo bedre.