Lej et værelse ud og undgå kontanthjælpsloftet

I følge en ekstern lektor ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet kan værelsesudlejning betale sig for folk på kontanthjælp.

- Det tror jeg ikke, folk er så opmærksomme på, siger Nina Von Hielmcrone, der også arbejder ved Gellerupparkens retshjælp (arkivfoto).

Lej et værelse ud. Det kan være en mulighed for at skaffe sig en ekstra indtægt, hvis man fra 1. oktober bliver ramt af regeringens kontanthælpsloft.

Forslaget kommer fra ekstern lektor ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet Nina Von Hielmcrone, der også arbejder ved Gellerupparkens Retshjælp i det vestlige Aarhus.

Nina Von Hielmcrone mener, at den store fordel ved at leje et værelse ud, er at indtægten ikke bliver modregnet i kontanthjælpen.

- Dels får man lidt flere penge i hænderne, og det kan bevirke, at man ikke bliver ramt af kontanthjælpsloftet, eller at man bliver ramt mildere. Det tror jeg ikke, folk er så opmærksomme på, siger hun.

Flere boligselskaber landet over vurderer, at flere lejere på kontanthjælp risikerer at ryge på gaden, når de bliver ramt af kontanthjælpsloftet.

Derfor kan den ekstra lejeindtægt være en måde at blive boende på.

Der er dog regler, der skal overholdes, hvis man vælger at benytte sig af muligheden, forklarer Nina Von Hielmcrone. Eksempelvis må beboere i Gellerupparken, og i samtlige af landets over 500.000 boliger, højst udleje halvdelen af beboelsesrummene.

- Og der må ikke bo flere end to personer per værelse, siger hun.

Facebook
Twitter