Tema Aarhus Letbane

Letbane involveret i sit første uheld

Torsdag eftermiddag stødte et letbanetog sammen med en personbil i Aarhus. Ingen kom til skade.

Letbanetoget påkørte en personbil, der af ukendte årsager, holdt stille på tværs af skinnerne. Her ses sporerne fra bilen. (© Dr Østjylland)

Et letbanetog i Aarhus var her til eftermiddag involveret i et trafikuheld. Noget, der nu tages til efterretning hos Aarhus Letbane, fortæller kommunikationschef Jens Velling.

Letbanen er endnu ikke taget rigtigt i brug, men kører for tiden testkørsler.

Ifølge Østjyllands Politi skete uheldet ved 15-tiden i krydset mellem Nørrebrogade og Vennelyst Boulevard i Aarhus.

Her kom en personbil af ukendte årsager til at stå stille på tværs af skinnerne, og da letbanetoget ikke nåede at bremse, påkørte det personbilen. Ingen er dog kommet noget til ved uheldet, er meldingen fra politiet.

Kommunikationschef i Aarhus Letbane Jens Velling siger, at man nu vil kigge nærmere på, hvad der præcis skete, og om sikkerheden omkring letbanen er, som den skal være.

- Der træder en standardprocedure i gang, hvor vores interne undersøgelser af uheldet begynder, og så skal vi have set, hvad der er sket, og om resultatet af den undersøgelse giver anledning til, at der er noget, vi skal gøre anderledes, fortæller han.

Ifølge kommunikationschefen har den aarhusianske trafik ellers taget godt imod letbanen, der har kørt testkørsler de seneste måneder, men han siger også, at der altid vil være en risiko involveret, når man færdes i trafikken.

- Trafik indebærer jo en risiko, og det gør det at køre letbane også, og det kan vi jo så konstatere i dag, at vi har det første uheld - heldigvis uden personskade, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.