Letbanen fra Aarhus til Odder bliver også forsinket

Region Midtjylland står til millionudgift, men har ikke fået besked om forsinkelse, siger formand Bent Hansen.

Letbanen kommer først til at afløse lokaltoget mellem Aarhus og Odder i december eller januar. Den forsinkelse kan koste en af Letbanens ejere, Region Midtjylland, millioner. Men regionen har ikke fået besked, siger regionsrådsformand, Bent Hansen. (ARKIVFOTO) (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Letbanen kommer ikke til at køre på strækningen mellem Odder og Aarhus den 26. november som planlagt.

Letbaneselskabet fortæller på sin hjemmeside, at letbane-togene først forventes at starte på strækningen i midten af december eller muligvis først senere.

- Aarhus Letbane kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår Letbanen kan forventes at åbne på Odderbanen, men vurderer, at det bør kunne ske i perioden medio december til medio januar, står der på hjemmesiden.

I slutningen af september skulle Letbanen have åbnet den første strækning fra banegården i Aarhus til Universitetshospitalet i Skejby. Men åbningen blev aflyst på grund af manglende sikkerhedsgodkendelser, og aflysningen er nu skyld i, at letbane-åbningen også bliver forsinket på strækningen mellem Aarhus og Odder.

En melding, som kommer helt bag på regionsrådsformand Bent Hansen (S).

- Det overrasker mig rigtigt meget, at vi som ejere, der driver Odder-banen i dag, skal læse det på hjemmesiden i stedet for at få direkte at vide, at der er risiko for en udsættelse, siger Bent Hansen.

- Det har jeg brug for en rigtigt god forklaring på.

Bent Hansen forklarer, at der i går kom brev ud til bestyrelsesmedlemmerne med en status på situationen, og der stod intet om udsættelsen på Odder-Aarhus-strækningen.

- Så at der lige pludselig er opstået sådan en situation natten mellem mandag og tirsdag – det undrer mig!, lyder det fra regionsrådsformanden.

Region Midt ejer 50 procent af Aarhus Letbane, og erstatningsbusser på strækningen Odder-Aarhus vil hver måned koste Region Midtjylland over 1 million kroner.

Midttrafik har lovet, at erstatningsbusserne bliver ved med at køre, indtil Letbanen går i gang.

DR forsøger at få en kommentar fra Aarhus Letbane.