Lisbeth er kontanthjælpsmodtager og fanget i bureaukrati

Kontanthjælpsmodtagere, der følger regeringens ønske om at tage småjobs, kan have svært ved at betale huslejen til tiden.

Lisbeth Simonsen er en af de kontanthjælpsmodtagere, der har oplevet at have svært ved at betale regningerne til tiden, fordi hendes løn først skal modregnes kontanthjælpen. (© PRIVATFOTO)

Bureaukrati kan spænde ben for de kontanthjælpsmodtagere, der har fulgt regeringens ønsker om at tage småjobs.

For lønningerne skal modregnes kontanthjælpen, og ofte kommer lønsedlen først sidst på måneden.

Den skal først behandles af kommunen, og det kan tage flere dage. Dermed kan det være svært eksempelvis at betale sin husleje til tiden.

En af dem, der har oplevet det, er Lisbeth Simonsen, der har haft flere småjobs. Blandt andet arbejdede hun otte timer som guide ved vejfesten, da motorvejen ved Silkeborg åbnede for et par uger siden.

Lønnen fra firmaet bag festen skal modregnes i kontanthjælpen, men hendes lønseddel kommer først den 28. september, og så går der tre-fire dage ind i oktober, før Silkeborg Kommune kan udbetale kontanthjælpen.

- Jeg synes, det er lidt 'goddag mand, økseskaft', siger Lisbeth Simonsen.

Alene i Silkeborg Kommune anslår sektionschef Tina Villumsen, at 350 kontanthjælpsmodtagere hver måned står i den situation, fordi de skal vise kommunen de originale lønsedler for at få kontanthjælpen.

Mange af dem har endda det problem, at boligstøtten også svinger fra måned til måned, fordi den afhænger af den månedlige indtægt.

- Når der er tale om folk med en relativ lav indkomst, ville det da være dejligt for dem at vide præcis, hvad de har næste måned. Men det er jo svært, når vi ser reguleringer, siger Tina Villumsen.