Lisbeth og Helene vandt lønkamp på supersygehus: Nu ændres lønsystem for 4.200 sygeplejersker

Aarhus Universitetshospital har fundet 11 millioner kroner til nyt lønsystem.

Lisbeth Østergaard (tv.) og Helene Frøkjær (th.) var så trætte af lønvilkårene på Aarhus Universitetshospital, at de sagde op. Nu er lønsystemet lavet om for alle 4.200 sygeplejersker på sygehuset. (© PRIVATFOTO)

To anæstesisygeplejerskers kamp for en mere retfærdig løn kommer nu deres 4.200 sygeplejerskekollegaer på Aarhus Universitetshospital til gode.

I foråret blev Helene Frøkjær og Lisbeth Østergaard så trætte af sygehusets lønsystem, at de sagde op og rejste til Norge for at arbejde som vikarer.

Men efter få måneder fik de deres krav opfyldt og blev genansat på Aarhus Universitetshospital. Og nu har deres kamp været med til at ændre lønsystemet for alle de andre sygeplejersker på sygehuset.

- Det er jo egentlig det, vi håbede på fra starten, men jeg tror ikke, vi havde turde håbe på det. Så jeg er rigtig glad for, at man fra hospitalets ledelses side har erkendt, at man egentlig havde et lønsystem, der var så åbenlyst uretfærdigt, som det var, siger Helene Frøkjær.

Og de to sygeplejerskers lønkamp har gjort indtryk på kollegerne.

- Der er mange, der har været henne ved os og sige, at vi har gjort det, som mange af de andre ikke turde gøre, og de synes, det er rigtig godt gået, siger Helene Frøkjær.

Katalysator for forhandlingerne

Jacob Gøtzsche, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne ved Aarhus Universitetshospital, er glad for, at der nu efter ni års forhandlinger er fundet et nyt lønsystem.

Han mener, at Helene Frøkjær og Lisbeth Østergaard har spillet en rolle for at få det til at ske. Men de er langt fra alene.

- De to har været en katalysator i vores forhandlinger. Men der har været mange, der er gået forud for de to, og der er også flere, der er kommet bagefter. Der er mange, der har gjort opmærksom på den uretfærdighed, der har været, siger han.

Førhen kunne nyansatte sygeplejersker overhale kollegaer, der havde været ansat i årevis, fordi nyansatte havde krav på en lønforhandling, hvor de kunne forhandle sig til et højere løntrin på baggrund af deres kvalifikationer.

Men det nye system har forenklet processen og sat mere faste rammer, så de nyansatte sygeplejersker ikke kan starte på et højere løntrin, end de der allerede arbejder på afdelingen.

Helene Frøkjær tror ikke, at lønsystemet var blevet lavet om, hvis ikke de havde taget beslutningen om at sige op og tage til Norge for at arbejde i stedet.

- Vi forsøgte at få hospitalsledelsen i tale allerede dengang og skrev et brev til dem, hvor de egentlig var enige med os i, at det var helt absurd. Men de havde ikke pengene på det tidspunkt, siger Helene Frøkjær.

11 millioner til nyt lønsystem

Men nu har hospitalet trods talrige sparerunder altså fundet 11 millioner kroner til et bedre og mere gennemskueligt lønsystem for sygeplejerskerne. Der er 4.031 sygeplejersker ansat på AUH, og med regionens interne vikarbureau har cirka 4.200 deres arbejdsplads på sygehuset.

Det gamle system var inddelt i fem løntrin, der overlappede hinanden, og det blev opfattet som uretfærdigt, mener sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen.

- Det opleves primært uretfærdigt for de sygeplejersker, der måske havde været i en afdeling i fem-seks år og som var havnet på et løntrin på daværende tidspunkt. Og så kunne de måske få en ny kollega, som havde erfaring andre steder fra, og så komme ind og overhale dem, siger hun.

I det gamle lønsystem kunne det betale sig for erfarne sygeplejersker at shoppe rundt mellem afdelingerne for dermed at stige i løn. På den måde kunne det være svært at fastholde kvalificerede sygeplejersker i én bestemt afdeling.

Og derfor vil det nye lønsystem også gavne fagligheden. Det er i hvert fald håbet hos den sygeplejefaglige direktør.

- Det, der er det dyreste for os lige nu, er faktisk at mangle dygtige, kompetente sygeplejersker. Det er ikke kun inden for operationsområdet, det er sådan set inden for alle mulige sengeområder, hvor vi kan være nødt til at lukke senge, fordi vi mangler sygeplejersker, siger Inge Pia Christensen.

OPDATERET 08/10/2019 11:00: Præciseret, at tallet 4.200 sygeplejersker omfatter regionens interne vikarbureau på AUH. Per juli 2019 er 4.031 sygeplejersker ansat på AUH. Tilføjet, at forhandlingerne om sygeplejerskernes lønsystem har varet ni år.

Facebook
Twitter