Lise fik sund mad: En hel pose frugt og grønt for en tyver

Udsatte borgere kan købe billig mad, der ellers ville have været smidt ud.

Lise Worm er glad for at kunne fylde posen med sunde varer for 20 kroner. (Foto: Sanne Nyland © Dr Østjylland)

Posen er fyldt med salat, kartofler, gulerødder, vindruer, radiser og en melon.

Sunde, nærende sager som Lise Worm kan få for en tyver. Det er en pris, der passer hende godt, for som førtidspensionist med en hjemmeboende datter er der mange udgifter i forvejen, og det er dyrt at købe sund og nærende mad.

- Det er ikke så tit, vi får så varieret mad derhjemme. Selv om butikkerne har tilbud, så kan man jo ikke få så meget bare for 20 kroner, siger hun.

Lise Worm er en af kunderne i det nye projekt "Fyld posen for en 20er". Tilbuddet gælder for de socialt udsatte i Horsens et par gange om ugen. Det boligsociale selskab Bo og Trivsel står bag initiativet, hvor frivillige samler overskudsmad ind ved Superbrugsen i Stensballe, der så sælges billigt videre. Det er god mad, der måske ikke ser helt pæn ud længere, men som ikke fejler noget.

"Butikken" ved aktivitetscenteret har været åbent som forsøg i december og januar, og der har været masser af kunder, fortæller aktivitetsmedarbejder Bettina Bach, der står for salget af overskudsvarer.

- Der er mange, der er økonomisk udfordret. Det er både folk på kontanthjælp, førtidspension og ikke mindst på integrationsydelse. De har faktisk ikke råd til at købe mad til tre måltider om dagen. Det her er sundt, og så undgår vi madspild, siger Bettina Bach.

Alle må komme, men det er dem med mest behov, der gør det, siger aktivitetsmedarbejderen. På den måde er der selvjustits.

I dag var en god dag, hvor der var meget mad. Andre gange er der så lidt, at der kun er små poser, som man så må fylde for en 10´er.

- Vi kan sagtens bruge flere leverandører og flere frivillige, siger Bettina Bach.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.