Liv i landsbyen må vige for vækst i landbruget

Venstre vil give landbruget flere penge til at kunne skabe arbejdspladser, og det betyder færre penge til landsbyudvikling.

Vækst i landbruget er vigtigere end liv i landsbyen, mener Troels Lund Poulsen (V).

Millioner til udvikling i landområderne skal fremover gå til at støtte landbruget.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil skære en tredjedel af de såkaldte LAG-midler og i stedet bruge pengene på landbruget.

- Regeringen har valgt at styrke dansk landbrug, og derfor har vi valt at omfordele LAG-midlerne. Vi kommer til at skære nogen af midlerne væk for i stedet at støtte udviklingen i landbruget, siger Troels Lund Poulsen.

LAG-midlerne går til såkaldte lokale aktionsgrupper, hvor man kan søge om støtte til at udvikle livet i landområdet. For eksempel en renovering af det lokale forsamlingshus eller hjælp til at starte en lille virksomhed op.

Når pengene til det bliver skåret ned, kommer det til at koste arbejdspladser, mener de blandt andet på Djursland.

- Det er negativt for de mange små virksomheder, som undervejs har fået starthjælp, og samlet set negativt for Djursland, siger borgmester Claus Wistoft (V).

Det nytter bare ikke noget at skabe liv i landsbyerne, hvis ingen gider bo der, når der ikke er noget arbejde at få, siger ministeren:

- Det, der er afgørende for at skabe udvikling, er, at der er arbejdspladser. Vi giver stadig LAG-tilskud, men vi omprioriterer, siger Troels Lund Poulsen.

Landdistrikterne er vel andet end landbrug?

- Ja, men det, der er behov for, er at skabe flere private arbejdspladser. At give landbruget bedre vækstvilkår er en af mulighederne for at gøre det, siger ministeren.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.