Løverne sagde nej tak: Men så fik Ole rygende travlt

Skolelæreren er blevet væltet omkuld af kunder, der vil ryge kød på grillen, selvom han blev afvist i Løvens Hule.

Ole Gravrok fristede dommerne i Løvens Hule med hjemmerøgede specialiteter. De sagde alligevel nej tak til at investere i hans særlige røgpinde til eksempelvis kuglegrillen. Men efter udsendelsen har kunder ryddet lagret. (Foto: Per Arnesen © Per Arnesen)

OPDATERET 07/02/2019: Præciseret at Ole Gravrok har genopfundet en gammel norsk metode.

Det var egentligt en nedslående besked, Ole Gravrok fik med sig hjem fra sit besøg i Løvens Hule på DR1.

Christian Stadil og de andre dommere mente nemlig ikke, at han var nået langt nok med sit produkt til, at de ville investere i hans forretning.

Folkeskolelæreren fra Viby ved Aarhus sælger produktet Smokepins, der omdanner for eksempel en almindelig kuglegrill til en rygeovn, når de særlige træpinde brænder under grillens låg. Ole Gravrok kendte rygepindene fra Norge, men opfinderen var død og produktet forsvundet fra markedet, så han måtte finde sin egen opskrift gennem mange eksperimenter.

Ole Gravrok blev ikke slået ud af dommernes nej til at investere i hans produkt. Han tog hjem og fortsatte sin hjemmeproduktion i de 2,5 måned, der gik fra optagelsen til programmet blev sendt i slutningen af januar.

Og det var godt. For da programmet blev sendt, gik telefonerne og hans lille webshop amok. Selvom dommerne var skeptiske, så var kunderne interesserede, og Ole Gravrok fik på rekordtid næsten udsolgt.

- Det væltede ind med ordrer, og jeg solgte lige så meget på det første døgn, som jeg overhovedet havde solgt tidligere, fortæller Ole Gravrok.

Måtte lade være med at tage telefonen

- Jeg var simpelthen nødt til at lade være med at tage telefonen i fire dage, for det ene opkald afløste det andet. Min datter måtte skrive ud til folk og bede dem sende en mail, så vi kunne tage fat på det, når vi fik tid til det.

Dommerne havde masser af opmuntrende ord om produktet og Ole Gravroks iværksætter-gejst, selvom de sagde nej tak til at investere i forretningen. Derfor tog Ole Gravrok fra optagelserne med et håb om, at hans ryge-pinde godt kunne slå an.

- Jeg havde jo en idé om, at det alligevel var et fedt produkt, som nogen kunne have interesse i. Så jeg har brugt stort set al min fritid på at prøve at bygge et lager op. Og det viste sig at være den rigtige beslutning, siger han.

For nu er lageret tæt på tomt, så Ole Gravrok og hans familie har travlt med at finde en løsning, så der kan skrues op for produktionen.

- Lige nu sælger jeg mere, end vi kan producere per dag, så et eller andet skal der gøres.

Vil udvide produktionen

Lige nu må Ole Gravroks kunder indstille sig på ventetid, når de bestiller. For selvom Smokepins ser simple ud, så er de små træpinde komplicerede at fremstille, så de brænder på den rigtige måde og udvikler den røg, der skal til.

- Vi skal have udvidet produktionen og få lavet noget maskineri, der kan lave det her i større skala. Det har vi ikke fundet ud af endnu, men det gør vi, siger en fortrøstningsfuld Ole Gravrok.

Du kan se programmet med Ole Gravrok på DRTV lige her.

FacebookTwitter