Lokale ansatte skal hjælpe til ved Gellerup-byggeri

Byggefirma vil hyre beboerkoordinator og lærlinge i Gellerup til ny byggefase.

Boligområdet Gellerup er ved at blive gennemgribende renoveret, og i næste fase af renoveringen vil byggefirmaet JCN ansætte folk fra området. (Foto: Jens Thaysen © Scanpix)

Når skurvogne, bulldozere og omkring 40 håndværkere rykker ind til august, skal beboerne i Gellerupparken i Aarhus igen leve på en byggeplads i mange måneder.

Derfor har firmaet bag næste etape af ombygningen af ghettoområdet i Aarhus V nye tiltag med i værktøjskassen for at inddrage beboerne mest muligt. Blandt andet har byggefirmaet JCN Byg ansat en koordinator, der skal varetage kontakten til beboerne.

- Jeg har ladet mig fortælle, at der bor 80 forskellige nationaliteter i Gellerupparken. Så at håndtere det er nok bedst at overlade til nogen, der er bedre til det end os, der er bedre til at bygge huse, mener projektleder Claus Lykke.

Koordinatoren har arabisk baggrund og god erfaring med kommunikation på projekter.

Samtidig vil firmaet hyre lokale til rengøring, opsyn med pladsen og forhåbentlig kunne ansætte lærlinge fra området.

- Alt mellem fire og otte lærlinge kan være relevant. Det er ikke verdens største byggeplads, og der skal jo være svendetimer nok til at håndtere lærlingene, siger han.

Og ideen med borgerinddragelsen er blevet særlig vigtig set i lyset af den sidste tids bandeuroligheder i området, mener Claus Lykke.

- Hvis vi bare kan få nogle få til at tage medejerskab over det, vi skal lave derude, så tror jeg også, at det vil påvirke uromagerne til at opføre sig pænere, end de ellers ville gøre, siger projektlederen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk