Luftens helte: Stor tilfredshed med akutlægehelikoptere

Patienter giver skyhøje karakterer til deres ture med akulægehelikopterne, viser en ny undersøgelse.

Lægehelikopterne er en succes viser en ny undersøgelse, som knap 600 patienter har deltaget i (arkivfoto). (Foto: Lasse Hyldager © Regionernes Akutlægehelikopter)

Patienter, som har fløjet med regionernes akutlægehelikoptere, er overvældende tilfredse med helikopterpersonalets behandling af dem.

Hele 99 procent af patienterne, som har fløjet med akutlægehelikopter, vurderer, at det samlet set har været en "meget god" eller "god" oplevelse.

Det viser en ny undersøgelse, som Region Midtjyllands forskningsenhed Defactum har lavet af regionernes akutlægehelikoptere.

Blandt de tilfredse patienter er Brian Petersen fra Læsø, der blev hentet af lægehelikopteren, da han i vinter væltede på sin scooter og kom til skade med ryggen.

- Turen var super professionel. Personalet var flink til at informere om, hvad der skete, hvad de gjorde, og hvordan jeg skulle forholde mig. Det havde jeg det rigtig fint med. Så jeg var fuldstændig tryg, siger han.

Havde akutlægehelikopteren ikke været der, skulle Brian Petersen først have ventet på den næste færge til Frederikshavn. Derfra skulle han have sejlet i halvanden time for til sidst at blive kørt de godt 70 kilometer til sygehuset i Aalborg.

Derfor kalder Brian Petersen det for ”10-4 og lige i øjet”, at lægehelikopteren kunne hente ham efter kun 20 minutter og hurtigt flyve ham på Aalborg Universitetshospital.

Undersøgelsen er den første herhjemme, der spørger patienterne om deres oplevelser med akutlægehelikopterordningen. Den skal give regionerne viden om, hvad der er vigtigt for patienterne.

Der er helikopterbaser i Ringsted, Billund og Skive.

Facebook
Twitter