Målmand: Hjernerystelse er værre end et brækket ben

Håndboldspilleren Kasper Larsen i Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold (BSV) spiller altid med hjelm efter hjernerystelse.

Skanderborg Håndbold tvinger nu deres målmænd til at bruge hjelm. Noget, BSV's Kasper Larsen allerede gør i dag (arkivfoto). (© Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold)

Bolden ramte ham i baghovedet, og lige efter var det ikke så slemt, men dagen efter følte Kasper Larsen svimmel, groggy og utilpas.

Håndboldmålmanden havde fået en hjernerystelse. Han havde prøvet det før, og den første gang kom symptomerne også lidt forsinket.

Det er nu halvandet år siden, det skete. Han spillede dengang i Skanderborg Håndbold, som nu er begyndt at tvinge sine målmænd til at bruge hjelm, når de spiller.

- Der blev taget godt hånd om min situation. På den måde var jeg heldig. Klubben var professionel, og jeg fik behandling. Jeg fik taget den med ro og var ude i tre måneder. Jeg var klar over, at jeg skulle tage det alvorligt, siger han.

Kasper Larsen, der nu står i målet i BSV, kalder hjernerystelse for en træls, diffus skade.

- Det er ikke som en brækket fod eller et ødelagt knæ, hvor man har noget at forholde sig til. Det er meget ubehageligt, at man ikke ved, hvor man står, siger han.

Kasper Larsen tager nu sine forholdsregler

- Jeg har holdt en god pause, så jeg var helt klar igen. Jeg spiller altid med hjelm - både til træning og til kampe. Det er en god idé, og det har hjulpet mig. Man kan nok ikke tvinge folk til noget, men jeg vil gerne slå et slag for, at alle har hjelm på fra U16 og opefter. I hvert fald til træning.

FacebookTwitter