Mange aner ikke, hvad deres forsikring dækker

En mand, der er forsikret mod "kritisk sygdom", får ingen erstatning for en blodprop

Forsikringsvilkårene er ikke skrevet forståeligt, mener direktør i Forbrugerrådet Tænk (© Colourbox)

Er du egentlig klar over, hvad dine forsikringer præcist dækker over og i hvilke situationer?

Mange danskere får sig nemlig en overraskelse, når uheldet er ude og de efterfølgende vil have erstatning fra forsikringsselskabet.

- Jeg troede, at "kritisk sygdom" dækker alt. Men det gør det ikke og det er jeg dybt skuffet over, siger 64- årige Claus Rasmussen fra Knebel, der i foråret fik en blodprop

"Kritisk sygdom" dækker ikke en blodprop Hans hjerte har taget så meget skade af blodproppen, at det i dag kun er 25 procent funktionsdygtigt.

Claus Rasmussen havde en ulykkesforsikring. Men da blodproppen ikke skyldtes en ulykke og da han ikke er specifikt forsikret mod blodpropper er der til hans store overraskelse ingen erstatning at hente.

Forbruger-ekspert: Forsikrings-vilkår er ikke skrevet forståeligt Han er langt fra den eneste dansker, der misforstår sin forsikringspolice, forklarer vicedirektør ved Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsøe.

- Kun syv procent af dem, der klager til Ankenævnet for Forsikring, får noget ud af det. Det må betyde, at det store flertal tror, tror, de har krav på noget, de i realiteten ikke har. Og det er jo fordi forsikringsvilkårene ikke er skrevet forståeligt. Han fastslår, at netop forsikringer, der vedrører sygdom, er de sværeste at gennemskue.

64-årig: Det er en total jungle 64-årige Claus Rasmussen mener heller ikke, at han havde mulighed for at finde en forsikring, der med sikkerhed ville dække.

- Det er en total jungle - og de burde have rådgivet bedre, siger han.

Facebook
Twitter