Medvind på Anholt: Regeringen giver ekstra millioner til at redde øens hovedåre

Regeringen har bevilliget i alt otte millioner kroner til øen, men borgmesteren vil have endnu mere.

Da stormen Urd ramte i juledagene sidste år, åd havet et stykke af vejen, der fører til havnen på Anholt.

Arbejdet for at beskytte Anholt mod fremtidens storme har fået ny medvind.

Regeringen har besluttet at spytte yderligere to millioner kroner i projektet, der skal redde øens vej til havnen mod at blive skyllet væk.

Det betyder, at regeringen nu vil give i alt otte millioner kroner til arbejdet, men Norddjurs’ borgmester, Jan Petersen (S), vil have mere.

- Det flytter sig, og jeg vil arbejde ihærdigt videre sammen med kommunalbestyrelsen, og de gode politiske kontakter, vi har, for at vi kommer op i et større beløb, så vi kan komme igennem med det store projekt, siger han.

Projektet indebærer, at der bliver anlagt høfder i vandet, så havet ikke kan grave sig ind på øens vigtigste vej mellem havnen og byen.

Det vil koste 16 millioner kroner, men selv om Jan Petersen ikke har fundet hele beløbet endnu, er kommunen i gang med at lave udbudsmateriale til byggeriet.

- Det gør vi for at forberede os på, at vi får pengene. Så kan vi jo trykke på knappen og gå i gang, når bevillingen er i orden. Det er for at undgå, at vi kommer for sent i gang, siger borgmesteren.

Redningsprojektet kan først stå færdigt i 2018 - indtil da er man nødt til at fodre nordkysten med sand for at sikre vejen.