Michael håber storken kommer til foråret

Et styks hjem venter på stork på Samsø.

Æbleavler Michael Lindebjerg, der har Samsø Æbler, har sat en fuldt møbleret storkerede op på sin lade i Toftebjerg på Samsø, og det skal meget gerne betyde, at der kommer storkeunger på øen for første gange i 92 år.

Den økologiske æbleplantage blev etableret i maj 2014, og siden da har indehaveren brugt meget tid på at sætte forskellige redekasser op.

- I forbindelse med, at jeg etablerede æbleplantagen har jeg sat en masse redekasser op til forskellige fugle, for de hjælper med at spise de skadelige insekter, der bosætter sig i æbletræerne. Men nu tænkte jeg, at jeg havde gjort en masse for træerne, så nu ville jeg gøre noget for mig selv, fortæller Michael Lindebjerg.

Derfor har en foræret sig selv en færdigkøbt storkerede, som han har foret med pilegrene, halm og muld og sat op på sin lade.

- Og så håber jeg, der er en stork eller allerhelst to, der vil flytte ind. Hvis der kommer en stork forbi, så er reden som udgangspunkt klar til, at der kan blive lagt æg i den, siger han.

Han har også talt med Hans Skov, Danmarks førende storkeekspert, som har udnævnt netop Toftebjerg som et godt bud til en storkerede, fordi det er tæt på to søer og lavtliggende områder.

- Og min filosofi er, at hvis ikke, man tager chancer, så sker der ikke noget. Og det kan jo være, at hvis der kommer en stork flyvende forbi og ser reden, at den så tænker: Det der, det ser godt ud. Der flytter jeg ind, håber Michael Lindebjerg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.