Michelin-stjerne gav færre hverdagsgæster

En Michelin-stjerne giver flere kunder, men de kommer i weekenden.

Der var glæde hos ejerne af Restaurant Substans, ægteparret Rene Tang Jensen og Louise Mammen, da Michelinstjernen kom i hus. (Arkivfoto: Jens Thaysen/Scanpix) (Foto: Jens Thaysen © Scanpix)

Skal man besøge en restaurant med en Michelin-stjerne, gør man det ikke en tirsdag eller onsdag. Det gør man i weekenden.

Den aarhusianske restaurant Substans, der sidste år fik en Michelin-stjerne, har oplevet, at restauranten nu har fået færre kunder. På hverdage vel at mærke.

Medejer Louise Mammen har en forklaring.

- Jeg tror, at østjyderne synes, at det er lidt for fint at gå på Michelin-restaurant på en hverdag. Det bliver til noget ekstra eksklusivt, der skal være en weekend-begivenhed, siger hun.

Men Louise Mammen synes, at hendes restaurant passer fint til en hverdagsaften.

- Vi vil jo selvfølgelig helst have fyldt hver dag. Vi er alligevel på arbejde, og det er sjovest for alle, at der er fyldt og god stemning på en restaurant, mener Louise Mammen.

Midt i februar bliver det afgjort om Substans, Gastromé og Frederikshøj Kro beholder deres stjerne.

Lederen af det danske kokkelandshold, Per Mandrup fra Agro Tech i Aarhus, venter, at næste guide vil give flere Michelin-stjerner til Aarhus.

- Jeg synes ikke, at de har været hele vejen rundt. Der er rigtig meget kvalitet derude, som ikke nødvendigvis har fået den anerkendelse, de skulle have, siger han.

Stjernekortet

  • I februar 2015 modtager tre Aarhus-restauranter hver en Michelinstjerne. De tre restauranter er Restaurant Frederikshøj, Gastromé og Substans.
  • Ud over de tre Michelinstjerner modtager restauranterne Hærværk og Pondus også hver fået Michelinguidens særlige anbefaling BiBGourmand, som dog ligger under stjerneniveau.
  • I sommeren 2015 kåres Region Midtjylland til Europæisk hovedstad for Gastronomi i 2017

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.

Læs også

  1. Lav selv Rasmus Kofoeds favoritsuppe