Michella er elev i konkursramte Toys'R'Us: Fyret otte måneder før hun blev færdiguddannet

Alene i Danmark står 1.400 medarbejdere i en meget usikker jobsituation.

Michella Nedergaard er elev i konkursramte Toys'R'Us og derfor fyret. Hun fik dog flere jobtilbud, da hun var med i P4 Østjyllands morgenradio fredag. Her står hun med sin niece. (© dr)

Glædelig jul og godt nytår. Du er fyret.

Det var budskabet til cirka 2.500 medarbejdere i Norden hos konkursramte BR Legetøj og Toys'R'Us-kæderne mellem jul og nytår.

Michella Nedergaard er en af de medarbejdere, der er ramt af konkursen, da hun er elev i Toys'R'Us i Randers. Hun har derved mistet både et job og en læreplads otte måneder før, hun ville være færdiguddannet.

- Det efterlader mig i et tomrum. Hvornår kan jeg blive færdig? Det er frustrerende. Beskeden kom fredag aften klokken 19.30 i e-Boks, at jeg havde 14 dage, inden jeg var fritstillet, siger hun.

Nu er alle Fætter BR og Toys'R'Us-butikkerne lukkede, og mange af butikkernes elever vil gerne ind i legetøjsbranchen igen.

Michella Nedergaard bor i Grenaa og er klar til at køre halvanden time hver vej til en ny elevplads.

- Jeg vil kæmpe for at få en ny elevplads. Hvis jeg ikke kan komme indenfor legetøj igen, må jeg søge bredere, selv om mit hjerte banker for kontakten med børnene og deres glade ansigter, når man sælger noget til dem, siger hun.

Køber kan redde medarbejderne

Alene i Danmark står 1.400 medarbejdere i en meget usikker jobsituation.

Det Fælles Faglige Hus har derfor travlt med at hjælpe deres medlemmer med at sikre sig løn i opsigelsesperioden, men situationen kan endnu nå at ændre sig, da der stadig er usikkerhed om, hvorvidt nogle vil købe dele af konkursboet.

Coolshop har vist interesse for nogle af butikkerne, og hos HK Handel håber faglig medarbejder Lars Kristiansen, at det sker, og at nogle medarbejdere dermed kan fortsætte.

- Hvis der kommer en køber, vil de ansatte i butikkerne blive købt med, og de kan derved bevare deres ansættelse, siger han.

Tilbudt job i liveradio

I P4 Østjyllands morgenradio tilbød Bent Lerche fra XL Byg i Ryomgård Michella Nedergaard en elevplads, selv om han ikke mangler elever.

- Vi har altid plads til en, som kan lide at have med mennesker at gøre. Jeg kan høre, at Michella er god til personlig betjening og kan lide at løse en opgave, som gør folk glade, siger han.

Michella Nedergaard og Bent Leche mødes derfor til en samtale i nærmeste fremtid.

Facebook
Twitter