Middelalderfestival er indtægtskilde for foreningslivet

Foreninger bestyrer boder på den årlige Europæisk Middelalder Festival i Horsens.

Omkring 60.000 deltager i festivalen inden for og uden for fængselsmuseets mure i Horsens. (© Dr Østjylland)

I denne weekend har Horsens skruet tiden tilbage til middelalderen. Fredag og lørdag afholdes den store årlige middelalderfestival nemlig med masser af forskellige aktiviteter, der alle har med middelalderen at gøre.

Omkring 60.000 gæster besøger på de to dage fængselsmuseet i Horsens, der danner rammerne om Europæisk Middelalder Festival, hvor der både er værksteder, musik og teater og et middelaldermarked med boder.

Omkring halvdelen af de 125 boder bliver bestyret af frivillige fra foreninger i Horsens, der på den måde tjener penge til deres aktiviteter.

Middelalderfestivalen er derfor ikke kun en turistmagnet for byen; den er også med sine boder blevet en vigtig indtægtskilde for byens foreninger, fortæller festivalleder Hassel Louise Löfstedt.

- De forbereder sig hele året til at komme her på festivalen og stå og sælge mad eller tøj, som de har siddet og syet, eller andre ting, her på markedet, siger hun.

De Grønne Spejdere i Horsens er en af foreningerne, der er til stede på festivalen med frivillige og udlejer kostumer, hvilket giver penge til spejdertroppen.

- De går direkte til ungerne, vores spejderbørn, så vi kan give dem nogle fede oplevelser og nogle gode ture, siger en af de frivillige Maria Lund Kirsten, hvis to børn er med i De Grønne Spejdere i Horsens.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter