Milliardær betaler kommune for at flytte trafikeret vej væk fra sit gods

Det er problematisk, at rigmand kan betale sig til ændringer i offentlige rum, mener ekspert.

Bestseller-rigmanden Anders Holch Povlsen har overtalt Aarhus Kommune til at flytte en vej, der løber foran hans private gods Constantinsborg ved Årslev Engsø.

Han betaler selv flytningen, men det møder kritik fra Peter Pagh, professor og ekspert i forvaltningsret ved Københavns Universitet.

Han siger til finans.dk, at det er problematisk, at Anders Holck Povlsen, som er Danmarks næstrigeste, kan betale sig til ændringer af det offentlige rum.

Rådmanden for teknik og miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S), er uenig i kritikken. Han siger, at kommunen i forvejen havde overvejet at gøre noget ved den pågældende vej.

- Det afgørende for mig og Aarhus Kommune er, om der er en kommunal interesse i at ændre det vejanlæg, og det mener jeg, at der er, siger han.

Kristian Würtz forklarer, at den gamle Storskovvej er en smal vej, som ikke er optimal for moderne biltrafik eller de bløde trafikanter.

- Vi får derfor et anlæg, som er mere optimalt, end vi har i dag, siger han.

Rådmanden tilføjer, at private i nogle tilfælde også betaler for anlæg af nye veje, hvis de ønsker at opføre boliger i et nyt område.

Behovet for vejflytningen skyldes bilstøj, og at trafikken laver revner i godsets bygninger og påvirker godsets drift, angiver Anders Holch Povlsen og Constantinsborg i en indstilling til Aarhus Kommune.

I en sms til DR Østjylland skriver Anders Holch Povlsen, at han har arbejdet i ni år på at finde en løsning, som var optimal for alle og været i dialog med naboer, politiet, Natur og Vej Service, naturfredningsforeningen og fredningsnævnet.

- Da gården og vores drift heraf også vil drage fordel af projektet, har vi valgt uden beregning at lægge jord til, samt fuldt ud at betale for alle omkostninger i forbindelse med vejprojektet, skriver han.

Anders Holch Povlsen er ejer af bestsellerkoncernen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.