Minister kommer socialøkonomiske virksomheder i møde

Socialøkonomiske virksomheder står til at mistre retten til at have flere i skånejob.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) vil presse på for, at der bliver fundet en løsning på, at socialøkonomiske virksomheder kan bibeholde deres dispensation fra det såkaldte rimelighedskrav (arkivfoto). (© DR)

Ved udgangen af 2016 står socialøkonomiske virksomheder til at miste muligheden for at ansætte flere i skånejobs end andre virksomheder.

Men nu kommer der opbakning fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) til at finde en løsning, så de socialøkonomiske virksomheder kan beholde deres dispensation.

Han mener dog, at det er en sag for arbejdsmarkedets parter, der indtil videre ikke har været i stand til at nå til enighed.

- Kan de blive enige om det på et fornuftigt grundlag, vil jeg hjertens gerne give mulighed for at de ordninger, vi kender, kan fortsætte.

Han lover at presse på for at finde en løsning:

- Det er ikke bare et spørgsmål om at skyde det til dem, men det kræver et aktivt medspil fra dem, og det vil jeg konfrontere dem med.

Hos den socialøkonomiske virksomhed Café Kaffegal i Aarhus sætter man pris på udmeldingen.

Her vil en udfasning af ordningen nemlig betyde lukning og fyring af de 15 førtidspensionister, der hver uge får foretagendet til at løbe rundt sammen med fire fuldtidsansatte og lige så mange flexjobbere.

- Det er positivt, at der er kommet andre boller på suppen. Men det bliver en stor opgave for ministeren, siger manager Brian Sørensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.