Mødre og bedstemødre snører fodboldstøvlerne

Mens færre børn spiller fodbold, strømmer deres mødre og bedstemødre nu til grønsværen

Fodboldfitness har lokket voksne kvinder til fodboldbanerne. Mange er helt grønne og har aldrig rørt en fodbold før. (Foto: Per Kjærbye DBU Fodbold Fitness © ©Per Kjærbye - fodboldbilleder.dk)

Bedstemødre overtager i stigende grad børnenes plads på grønsværen.

Mens helt unge spillere sparker støvlerne af og til hjørne, har de voksne kvinder meldt sig på banen, hvor de sparker DBUs medlemstal op.

DBUs østjyske fodboldfitness-konsulent Anders Østergaard har startet over 100 hold op alene i Jylland.

- Vi startede i 2012 med 18 til 20 kvindeklubber, så det har været en stor succes, lyder meldingen fra ham. -Der kommer hele tiden nye kvinder til. Nogle er fuldstændig grønne og har aldrig rørt en bold før, fortæller han. Det er blandt andet fællesskabet, som tiltaler dem.

- De komme ud og bevæger sig og griner en time om ugen og får lov til at dyrke noget motion samtidig, siger Anders Østergaard.

Susanne Stenkjær er kaptajn for Oldgirls-holdet i Hinnerup IF, og hun er enig. - Mange kommer, fordi der står 10 andre og venter, og fordi vi har sjovt sammen. Bolden er blevet det element, der gør, at vi gider løbe de ekstra fem kilometer, siger hun. - Det er jo også en sport, hvor man får lov at reagere, råbe og fighte på banen. Det er utroligt, hvad man gør for at fange den bold, siger Susanne Stenkjær. Selvom børnene forlader banen, så er fodbold stadig den suverænt mest populære sportsgren herhjemme med 336.713 danskere med medlemskort. Det viser en ny opgørelse fra DIF.

Facebook
Twitter