Mols-katamaran er endelig i havn

Mols-Liniens nye færge - verdens største katamaranfærge - er nu i sikker havn i Aarhus Havn efter en tur på tværs af kloden.

Mols-Liniens nye færge - verdens største katamaranfærge - er nu i sikker havn i Aarhus Havn efter en tur på tværs af kloden.

Verdens største og hurtigste katamaranfærger er endelig kommet hjem til Aarhus.

Den er blevet sejlet svarende til 355 ture mellem Sjælland og Jylland fra byggepladsen i Tasmanien, over Stillehavet og via Tahiti til Panamakanalen.

Mols-Liniens kaptajn Jimmy Balle styrerde den 30,3 meter brede kæmpefærge igennem med kun én meter at give af på hver side. Og det var lidt af en oplevelse for en kaptajn, der til dagligt sejler i danske farvande.

- Det vildeste var, når vi havde dårligt vejr, for katamaranfærgen er god i indenrigs-færge-farvande. Men vi havde to gange tre dage med dårligt vejr. Det var det hårdeste. Og så var det vildt at sejle over Stillehavet, når det er stille, siger Jimmy Balle. 

Færge kan rumme 417 personbiler

Den nye færge har plads til 417 personbiler på et bildæk på størrelse med en halv fodboldbane.

Og der er stærkt brug for større kapacitet, siger chefkaptajn ved Mols-linjen, Flemming Ehlers.

- Vi kan tilfredsstille det behov, der er med transport mellem øst og vest- Det kunne vi ikke rigtig kunne klare med de små færger. Nu bliver kapacitetet bliver forøget med 65 procent, siger han

Bedre økonomi for rederi

Med den ekstra plads er der måske udsigt til en bedre konkurrenceevne for Mols-Linien.

- Alt skal jo være større og større omkring os, og størrelsen har jo også noget at gøre med økonomi. Jo flere biler der kan være ombord, desto flere penge kan rederiet selvfølgelig tjene. Vi kan måske være heldige at være mere konkurrencedygtige på prisen, end vi har været tidligere, siger Flemming Ehlers.

Færgen kommer i overfart i begyndelsen af maj.

FacebookTwitter